Array
    (
    )
    

    Vipavska rebula 2018

    • Tuotenro: 5370119
    • Viivakoodi:
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    18.70 

    Kullankeltainen, meripihkan sävyin. Tuoksu intensiivinen, kuivattuja aprikooseja, kypsiä trooppisia hedelmiä, kuten ananasta ja papaijaa sekä kuivattua sitruunankuorta, taustalla aavistus paahdettua mantelia ja kuivattuja Välimeren yrttejä. Maku kuiva ja mineraalinen, vaniljaa ja maustepippuria, keltaista luumua sekä havaittavissa olevat tanniinit. Voimakas jälkimaku, jossa on Vipavan laaksolle tyypillinen mineraalinen ja mausteinen sävy. Ribolla gialla on lajike, joka on historiallisesti liitetty Vipavan laaksoon. Ensimmäiset maininnat voidaan jäljittää 1250-luvulle, jolloin Ottokar aus der Gaal mainitsee sen Itävallan kronikoissa. Tähän Vipavska rebulaan valittiin erittäin kypsät rypäleet kahdelta eri tarhalta. Kahden viikon maseroinnin jälkeen käyminen alkoi rypäleiden oman hiivakannan avulla. Vielä käyvä rypälemehu siirrettiin kypsymään uusiin ja käytettyihin 500 litran tammitynnyreihin. Seurasi malolaktinen käyminen, jonka jälkeen viiniä kypsytettiin tynnyreissä vielä 24 kuukautta.
    Lajikkeet: 100% Ribolla gialla.

    Vivapa 1894

    Viiniosuuskunta Vipava 1894:lla on rikas historia, sillä se perustettiin vuonna jo 1894. Tila sijaitsee Sloveniassa, viehättävän Vipava-laakson länsiosassa, kävelymatkan päässä mahtavan Nanos-vuoren rinteistä, yli 1400 metrin korkeudella. Vipavan laakso on neljäkymmentä kilometriä pitkä, alkaen Lozicen kylästä ja jatkuen kohti länttä. Keskellä laaksoa sijaitsee historiallinen kaupunki Ajdovšcina, ja laakso päättyy Nova Goricaan lännessä. Vipavan laaksoa rajaa etelässä matala Trnovskin kalkkikivitasanko. Lukuisia vuoristolähteitä ja jokia kulkee laakson halki, ja runsaan hedelmällisyyden vuoksi alue tunnettiin aikoinaan ”Triesten puutarhana”. Rypäleenviljelyllä ja viininvalmistuksella laaksossa on omansa juuret aina Rooman ajalle, kahdentuhannen vuoden taakse. Historialliset tiedot todistavat Vipava-laakson viinien saaneen tunnustusta jo keskiajalta. Viinejä arvostettiin Wienissä ja muualla Habsburgien valtakunnassa. Vuonna 1844 paikallinen pappi Matija 3. Vertovec kirjoitti Slovenian ensimmäisen viininviljelyn teknisen käsikirjan ja vuonna 1873 ensimmäinen viininviljelykoulu perustettiin Slap pri Vipaviin.