Array
  (
  )
  

  Vin Santo di Montepulciano 37,5 cl 2015

  • Tuotenro: 2460404
  • Viivakoodi: 8026565000783
  • Tilavuus: 0,375 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  34.90 

  Meripihkaan vivahtava väri. Intensiivinen ja rikas pähkinäinen tuoksu, sama intensiteetti ja tiiviys toistuvat myös maussa, joka on hyvin tasapainoinen ja pitkä. Rypäleitä kuivataan tammikuulle ennen puristamista, jonka jälkeen mehu laitetaan Caratelleihin (pieniin, eri puulajeista valmistettuihin tynnyreihin). Viini kypsyy tynnyrissä ennen pullotusta viisi vuotta, jona aikana viiniä ei lisätä haihtuneen tilalle eikä sitä myöskään suodateta. Jäännössokeria 130 g/l. Rypäleet: Malvasia 50 %, Trebbiano 30 % ja Crechetto 20 %.

  Cantine DEI

  Vuonna 1964, Alibrando Dei, Maria Caterinan isoisä osti ensimmäisen palstansa historialliselta Bossanon tarhalta. Bossano on ollut erittäin suosittu ja tärkeä viinitarha-alue Montepulcianossa. Nykyään siellä syntyy Montepulciano Riserva Bossona.
  Myöhemmin vuonna 1973 Alibrando Dei osti Villa Martienan koko tilan ja sen upean päärakennuksen. Tämän todella kauniin ja romanttisen tilan suunnitteli kuuluisa arkkitehti Piacentini 1920-luvulla ja se sijaitsee varsinaisen Montepulcianon kylän ulkopuolella. Alussa tämä tila toimi Dein perheen kesähuvilana ja viinirypäleet myytiin eteenpäin.
  Ensimmäiset omat viinit valmistettiin ja pullotettiin vuonna 1985 vuokratussa vanhassa viinikellarissa, Montepulcianon keskustassa. Vuonna 1989 Maria Caterina Dein isä Galileo Dei aloitti rakentamaan Villa Martienan viereen uutta viinikellaria ja viiniteko tilalla alkoi.
  Vuonna 1991 Maria Caterina Dei lopetti näyttelijä-laulaja -uransa ja omistautui täysin viinivalmistukselle, tosin vieläkään Caterina ei ole unohtanut taiteellista puolta elämässä, vaan on edelleen siitä mieltä, että musiikki ja viini kuuluvat yhteen ja tukevat toisiansa.
  Nykyään viinitila Dei / Villa Martiena käsittää noin 100 ha tiluksia, josta 38 ha on viinituotannolla, mistä 31 ha on varattuna kuuluisan Vino Nobile di Montepulcianon valmistukseen. Enologi Nicolo d´Aflitto huolehti tuotantoprosessista, Maria Caterinan vastatessa koko tilasta ja viennistä.
  Vuonna 2011 tilalle valmistui Caterinan isän Galileon monivuotinen haave: loistava maanalainen kivikellari, joka on muodoiltaan kuin amfiteatteri.

  Tuottajan kotisivuille