Array
  (
  )
  

  Verso Bordeaux Blanc 2019

  • Tuotenro: 1310203
  • Viivakoodi: 3760218140116
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  15.90 

  Rypäleet poimitaan yksitellen käsin ja käyminen tapahtuu erittäin matalassa lämpötilassa. Viinin kypsyttäminen suoritetaan terästynnyreissä, jonka jälkeen viiniä kypsytetään kuuden kuukauden ajan ja pullotetaan kevyesti suodatettuna. Kirkas, kullankeltainen hieman vihertävä väri. Tuoksu erittäin hedelmäinen ja kukkainen, täynnä tuoretta valkoista persikkaa ja eksoottisia hedelmiä, greippiä ja sitrushedelmien aromeja. Maku hedelmäinen, erotettavissa omenaa, persikkaa, sitrusta ja mustaherukanlehteä. Kokonaisuus on tuoreen hedelmäinen, mineraalisen raikas ja elegantti. Tämä viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi, katkaravuille, kampasimpukalle ja lohelle, tai vaikkapa sushin ja sashimin kera. Rypäleet: Sauvignon blanc 50% ja Sémillon 50%. Semillon-köynnökset ovat keskimäärin 60 vuoden ikäisiä. Viini on luomusertifioitu.

  Chateau Franc Baudron

  Guimberteaun perhe on omistanut Châteaun Franc Baudronin vuodesta 1923 lähtien. Tämä on pienessä mittakaavassa oleva viinitarha, jossa jokainen sukupolvi on jättänyt jalanjälkensä perinnöksi historiaan.
  Château Franc Baudronin uusi sukupolvi on vuodesta 2010 lähtien huomioinut tarhoilla ympäristönäkökulman muuttamalla koko viinitarhan luonnonmukaisesti viljelyksi. Köynnösten keskellä tarhataan myös
  mehiläisiä ja viinitarhoilla käytetään kasviperäisiä hoitoja (kuten nokkosta, kortekasveja ja saniaista). Biologisen monimuotoisuuden ja maaperän elämän kehittymisen edistämiseksi joka toinen köynnösväli
  aurataan useasti vuoden sisään ja joka toisen välin annetaan nurmettua. Tila on saanut vuonna 2013 eurooppalaisen orgaanisen sertifioinnin, sekä vuonna 2017 NOP-sertifioinnin (USA:n luomumerkki).
  Viininvalmistuksesta vastaa nykyään Charles Foray, joka on kannuksensa ansainnut mm. toimimalla viisi vuotta Domaine Marcell Deissin viinitarhoista vastaavana. Tilan pioneeri Nelson Guimberteau sanoi asiakkailleen vuonna 1960: «Viini on viiniköynnöksen lapsi.
  Sen persoonallisuus ja kypsyys heijastavat syntymäpaikkaa ja -vuotta. »