Array
  (
  )
  

  Vermentino 2018 Tollot-Gros

  • Tuotenro: 1130194
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  24.30 

  Istutimme tämän italialaista alkuperää olevan lajikkeen erityiselle kalkkikiven ja saven sekaiselle maaperälle, itään suuntautuville suojaisille rinteille. Viinissä on selkeä kullankeltainen väri ja se on maultaan täyteläinen, pyöreä, silti piristävän erikoinen ja tuoksussa on vihjeitä fenkolin, kamomillan ja orapihlajan aromeista, taustalla hentoa hedelmäisyyttä ja jopa ripaus wasabia. Tämän pienen ja nuoren palstan rypäleet on korjattu täysin kypsinä syyskuun puolivälissä ja viininvalmistus on tapahtunut terästynnyreissä, jota on seurannut ikäännyttäminen hiekkakivi- ja tammitynnyreissä.

  Tollot-Gros

  Anne Gros ja Jean-Paul Tollot, molemmat viidennen sukupolven viininvalmistajia omilla alueillaan Vosne-Romanéessa ja Chorey-les-Beaunessa, yhdistivät asiantuntemuksensa vuonna 2008 ja perustivat viinitilan Languedocin alueelle. Nykyään heidän viinitarhansa levittäytyvät kuudelle eri palstalle ja viljelyksiä on kokonaisuudessaan 17 hehtaaria.
  Tämä Terroirs de Cazellesin argilokalkkinen ja etelään suuntautuva tasankoalue on viime vuosien aikana saanut paikallisten, aktiivisten viljelijöiden ansiosta alueellisen ”Minervois Cazelles”-luokituksen.