Array
  (
  )
  

  Amarone Della Valpolicella 2013 Tedeschi 37,5 cl

  • Tuotenro: 2021608
  • Viivakoodi: 8019171000490
  • Tilavuus: 0,7 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  26.50 

  Väri tiiviin runsaanpunainen, tuoksu hieman kehittynyt, tiiviin aromaattinen ja intensiivinen. Vaniljaa, makeita hedelmiä. Maku täyteläisen voimakas, jopa huumaava. Runsaasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta viini on silti pehmeä. Tuoksun aromit toistuvat jälkimaussa. Rypäleitä on rusinoitu 4 kuukautta ja valmista viiniä on kypsytetty slavonialaisissa tammitynnyreissä 2-3 vuoden ajan, jonka jälkeen vielä 6 kuukautta pullossa. Rypäleet: Corvina 30 %, Corvinone 30 %, Rondinella 30 %, Molinara, Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella 10 %.

  Tedeschi

  Tedeschit tekevät Valpolicellan alueella viiniä jo viidennessä polvessa perinteitä vaalien. Kaiken aloitti isoisoisä Nicolo vuonna 1824. Tällä hetkellä taloa hoitavat kolmannessa polvessa Silvino ja Renzo ja Sabrina ja Riccardo neljännessä. Tedeschit viljelevät maata Gardajärven itäpuolella ja tarhoja löytyy mm. Valpolicellassa, Valpolicella Classicossa ja Soavessa sekä Bardolinossa. Alueilla he ovat keskittyneet perinteisiin rypälelajikkeisiin. Talon mottona on tehdä viiniä perinteitä kunnioittaen ja uutta teknologiaa hyväksi käyttäen, siten että talon tyyli säilyy ja jokaisella viinillä on oma persoonansa.
  Tehdystä työstä Riccardo Tedeschi on saanut hienon tunnustuksen, sillä hän sai kesäkuussa 2012 vuoden viinintekijän palkinnon Kanadassa Torontolaisen ruoka- ja viiniyhdistyksen toimesta.