Array
  (
  )
  

  Stolzenberg Riesling trocken Grosses Gewächs 2018 Heymann-Löwenstein

  • Tuotenro: 4030310
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  46.10 

  Stolzenberg on Hatzenportin kaupungin ylpeys ja hienoin viinitarha. Maaperänä: Devonikauden rinnekerrostumia, joissa seassa vaaleaa hiekkakiveä. Kahden etelään suuntautuvan viljeltävän tarhan yhteiskoko on 0,6 ha ja viiniköynnösten keski-ikä yli 40 vuotta.

  Viini on viiniytetty yksinomaan villihiivalla puutynnyreissä ilman entsyymejä tai lisäaineita, ja se kypsyy kesään asti sakan päällä. Stolzenbergin viinit valmistetaan kuivina ja niillä on VDP GROSSES GEWÄCHS -nimitys. Tuoksussa kypsää persikkaa, vadelmaa ja kvitteniä sekä taustalla inkivääriä ja yrttejä. Kermaiset hedelmämaut sekoittuvat eleganttiin hapokkuuteen ja maussa viipyvään mausteiseen mineraalisuuteen. Hyvä rakenne ja syvyys sekä poikkeuksellisen pitkä jälkimaku. Upea viini !!!. Rypäleet: Riesling 100 %.

  Heymann-Löwenstein

  Tämä persoonallinen viinitila sijaitsee Saksan Mosel –joen laaksossa. Weingut Heymann-Löwensteinin tilan isäntä Reinhard Löwenstein on ehdottomasti yksi Saksan arvostetuimmista nykypäivän viinintekijöistä. Rasavillinä nuorena miehenä hän jätti isänsä johtaman sukutilan ja lähti kiertämään maailmaa. Reinhard palasi kuitenkin juurilleen ja aloitti vaimonsa kanssa oman viinitilan. Runsaan viidentoista vuoden aikana hän on pystynyt hankkimaan useita itäisen Moselin parhaita palstoja korkeilta ja poikkeuksellisen jyrkiltä rinteiltä. Samoin kuin esimerkiksi Burgundissa, luokiteltiin 1800–luvulla Saksassakin arvostetuimpia palstoja Grand Cru- tai Erstes Gewächs –maininnoilla. Reinhard Löwenstein ei myönnä kuuluvansa mihinkään koulukuntaan – hän on omien polkujensa kulkija. Viinit kuitenkin tuotetaan pitkälti biodynaamisten menetelmien mukaisesti. Antaa viinin syntyä itsestään ja puhua puolestaan ovat muutamia Reinhardin mottoja.

  Tuottajan kotisivuille