Array
  (
  )
  

  Schlumberger Gold Secco

  • Tuotenro: 5360300
  • Viivakoodi: 90057977
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 11.50
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  21.20 

  Vaalean kullankeltainen väri,hienostunut mousse.Tuoksussa löytyy seljankukkaa, kypsää omenaa, ruohoisia yrttejä ja hienoisesti mineraalisuutta. Maku puolikuiva, milellyttävän hapokas ja runsaan hedelmäinen, taustalla orvokkia ja omenaa. Jälkimaku raikkaan hedelmäinen ja suuntäyttävä. Upea aperitiivi ja ruokana sopii vaikkapa tapakset, äyriäiset ja lihaleikkeleet.

  Jäännössokeri 18g/l.

  Rypäleet: Chardonnay, Pinot Blanc ja Welschriesling.

  Schlumberger Wein- und Sektkellerei

  Robert Alwin Schlumberger syntyi vuonna 1814 Stuttgartissa. Isänsä ennenaikaisen kuoleman jälkeen Robert joutui keskeyttämään opintonsa ja ryhtymään kauppiaaksi. Hänen liikematkansa johtivat hänet Ranskan vanhimpaan samppanjataloon nimeltä Ruinart Pere et Fils, jossa hän aloitti oppisopimuskoulutuksen. Hänen poikkeuksellinen lahjakkuutensa ja innokkuutensa nostivat hänet pian ”chef de cave” -asemaan Ruinartilla. Robertin veri veti kuitenkin takaisin Itävaltaan ja vuonna 1842 hän perusti Schlumberger Wein- und Sektkellerei -yrityksen Goldeck im Maitaliin, Bad Vöslauun. Siitä lähtien Schlumberger on edustanut korkealaatuisia kuohuviinejä, joissa yhdistyvät perinteinen samppanjamenetelmä yhdessä perustajan Robert Alwin Schlumbergerin innovatiivisten viinien kanssa. Schlumberger sai kansainvälistä mainetta ja tunnustusta vuonna 1862, kun kuohuviini Vöslaueria tarjoiltiin hänen majesteetilleen Englannin kuningatar Viktorialle maailmancupin aikana.
  1800-luvun puolivälissä Schlumbergeristä tuli pioneeriviinien edelläkävijä. Hän istutti ja viljeli ensimmäisenä ranskalaiset jalot rypälelajikkeet, Cabernet Sauvignonin ja Merlot’n Itävaltaan. Tätä perinnettä ylläpidetään edelleen kahden punaviinin “Privatkeller” ja “Privatissimo” kanssa. Schlumbergeristä tuli keisarillisen aristokratian ja Itävallan eliitin valitsema juoma, ja Schlumberger itse palkittiin ritarinimikkeellä, “Edler von Goldeck” vuonna 1878.
  Vuonna 1973, neljän sukupolven omistuksen jälkeen, Schlumberger myytiin Underberg-konserniin, johon se kuului 41 vuoden ajan, kunnes vuonna 2014 Underberg-konserni myi enemmistöosuutensa Schlumberger Aktiengesellschaftista (AG) sveitsiläiselle holdingyhtiölle Sastre SA: lle, tullakseen osaksi teollisuusjohtaja Frederik Paulsenin omistamaa salkkua. Uusi enemmistöosakas on sitoutunut itävaltalaisiin perinteisiin ja Schlumberger AG: n syvään juurtuneeseen Itävaltalaisuuteen.