Array
  (
  )
  

  Scharzhofberger Kabinett 2020 Egon Muller

  • Tuotenro: 4060211
  • Viivakoodi: 6419294128750
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  136.60 

  Kabinett on valmistettu optimikypsistä rypäleistä, jotka Saarin alueella muodostuvat poikkeuksellisiksi. Alueen ilmaston ollessa erittäin viileä, rypäleet kypsyvät huippuunsa sokeripitoisuudeltaan erittäin alhaisina. Tästä johtuen lopputuloksena muodostuu matala-alkoholisia viinejä, jotka kuitenkin tarjoavat kaikki huippupiirteet alueen mineraalisuudesta ja hapokkuudesta. Tuoksultaan maanläheinen ja hedelmäinen, omenaa sekä persikkaisuutta. Maussa kypsää hedelmää, kukkaisuutta miellyttävää hapokkuutta. Jälkimaultaan erittäin tasapainoinen ja pitkä. Viini on off-dry, mutta mineraalisuutensa johdosta vaikuttaa kuivalta. Varsinkin kyseiseltä Scharzhofbergin tarhalta tulevat Rieslingit ovat erittäin pitkäikäisiä ja tälläkin viinillä on yli 10 vuoden ikääntymispotentaliaali.

  Egon Müller

  Müllerin perhe omistaa useita viinitarhoja Trier-Saar-Ruwerin alueella, kuuluisimpana tilana 7 hehtaaria Scharzhofbergin viinitarhoja Wiltingenissa, Saar -joen rinteillä. Tila on kuulunut perheelle jo 1700-luvulta lähtien ja sen arvellaan perustetun roomalaisten toimesta 700-luvulla silloisen St. Marien ad Martyres -luostarin omistamalle alueelle. Vuosisatojen ajan tila kuului Luxemburgin vallan alle, kunnes Ranskan vallankumouksen jälkeen kaikki alueen viinitarhat irrotettiin luostareiden omistuksesta, yksityistettiin ja siirrettiin Napoleonin hallintaan vuonna 1797. Ranskan tasavalta myi Scharzhof -tilan yksityiselle perheelle ja vuonna 1837 se siirtyi Felix Müllerin omistukseen. Nykyään tilaa hoitaa viidennessä sukupolvessa Egon Müller IV.
  Scharzhofberg on yksi Saksan kuuluisimpia ja arvostetuimpia alueita ja siellä viljellään lähes yksinomaan riesling -rypälettä. Egon Müllerin filosofia on, että viinin laatu tulee 100-prosenttisesti tarhoilta ja köynnösten käsittely on oltava mahdollisimman luonnonmukaista. Egon Müller-Scharzhof on VDP:n (Verband deutscher Prädikats- und Qualitäts-Weingüter) sekä PFV:n (Primum Familiae Vini) jäsen.
   

  Tuottajan kotisivuille