Array
  (
  )
  

  Savennieres Le Parc 2016

  • Tuotenro: 1090100
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  29.90 

  Tämä luomu Savennières-palsta sijaitsee entisessä Château de Chamboureaun puistossa, joka on Savennières-viinien historiallista aluetta. Cuvée du Parc kehittyy alkuajalta peräisin olevan kovan ryoliitin (vulkaanisen kiven) terroirille, jonka pintarakenne koostuu hiekkaisesta savesta. Tämä antaa maaperään erittäin hyvän kuivatuskyvyn ja alhaisen elinvoimapotentiaalin, mikä edistää erittäin laadukasta rypäleiden tuotantoa. Le Parc on loistava makuuviini, erittäin elegantti ja sublimoi upeasti Savennières-viinien mineraalisuutta. Väriltään vaaleankeltainen, loistavin heijastuksin. Tuoksussa vaaleaa niittykukkaa ja mineraalisuutta. Maultaan vahvan mineraalinen ja sitruksinen. Ruokana tattirisotto, hummeri ja äyriäiset, parsa, endiivit sekä artisokat.
  Rypäleet: 100 % Chenin Blanc.

  Domaine FL

  Domaine FL, joka on nimetty hänen omistajansa Philip Fournier Longchampsin mukaan. Philip osti kaksi kiinteistöä vuosina 2006 ja 2007 Loiren kummaltakin puolelta, Domaine Jo Pithonin ja Château de Chamboureaun. Kahden tiluksen yhdistämiseksi ja jotta viinirypäleiden tuoreus sadonkorjuun aikana pystyttiin säilyttämään, perustettiin uudet kellarit Rochefort-sur-Loireen vuonna 2011. Perhe omistaa maata nykyään 60 hehtaaria, josta lähes 30 hehtaaria Savennièresissä ja 16 hehtaaria hehtaaria eri kylissä kuten Rochefort-sur-Loire, Beaulieu-sur-Layon, Saint Lambert-du-Lattay ja Mozé-sur-le-Louet. Nykyään tarhoilla viljellään hieman yli 30 hehtaaria viiniköynnöksiä, joista noin 25 hehtaaria Cheniniä ja 5 hehtaaria Cabernet Francia. Geologisesta näkökulmasta katsoen palstat sijaitsevat Loiren
  pohjoisosassa. Loiren alue koostuu pääasiassa liuskeista ja metamorfisesta kivestä, pääasiassa ryoliitista ja käytännössä FL:n tarhat ovat liuskeista ja savista. Vuodesta 2009 lähtien Domaine FL on sertifioitu luonnonmukaiseen viljelykseen, jotkut lohkot, kuten Roche aux Moines viljellään biodynaamisilla menetelmillä. Nykyään tarhoilla ja kellarissa toimii Philipin apuna hänen poikansa Julien.