Array
  (
  )
  

  Santenay Blanc 2015 David Moreau

  • Tuotenro: 1616115
  • Viivakoodi: 3554770063545
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  39.70 

  Kirkas, kullankeltainen hieman vihertävä väri. Tuoksu kukkainen, kuivattuja hedelmiä, tuoreita olkia, sitrushedelmiä ja häivähdys liitua. Maku kuiva ja pirteän raikas, erotettavissa omenaa, sitrusta, vaniljaa ja pähkinää sekä voita. Kokonaisuus on rehevähkön hedelmäinen, mineraalisen raikas, elegantti ja pitkä. Todella tyylikäs seuralainen äyriäisille sekä savustetuille ja kermaisille kalaruuille. Rypäleet: Chardonnay 100 %.

  Domaine David Moreau

  David Moreau on nuori viininviljelijä, jonka tarhat sijaitsevat Santenayssä, Côte de Beaunessa, Burgundissa. Hänellä on viljelyksessä kaikkiaan 5 hehtaaria kylä- ja 1er Cru -viinitarhoja. Huolehtimalla huolellisesti sekä viiniköynnöksestä että ympäristöstä, David tuottaa laadukkaita viinejä, jotka heijastavat jokaista terroiria. Kestävä viininviljely vaatii enemmän rajoituksia kuin perinteinen rypäleiden viljely, mutta se on turvallisempaa sekä ihmisille että luonnolle. Viini on tulosta ihmisen työstä yhdessä terroirissa, mikä antaa sille sen vakiintuneen eron.
  Se johtuu lukemattomista valinnoista rypäleiden viljelyssä, viininvalmistuksessa sekä valmiin viinin kypsyydessä. Rypäleet poimitaan käsin parhaassa mahdollisessa kypsyydessä ja tuodaan sitten viinilään pienissä laatikoissa pitämällä marjat ehjinä. Sitten ne lajitellaan ja osittain puristetaan sokeripitoisuudesta ja vuosikerrasta riippuen. Maseraatiota ohjataan päivittäisellä maistelulla, jotta rypäleistä saadaan irti parhaat tanniinit ja aromit. Kaikki viinit ovat fermentoitu luonnonvaraisella hiivalla. Viinit kypsytetään Burgundin tammitynnyreissä (228 l), jotka ovat tarkasti valittu kunkin viinin räätälöityyn kestoon sopivaksi. Pullotus on viiniprosessin viimeinen tärkeä toimenpide. Hienovaraisen, aromeja säästävän suodatuksen jälkeen viini pullotetaan ja korkitetaan laadukkailla Estremaduran ja Andalusian korkkipuista valmistetuilla korkeilla. Pullojen ikääntyminen tapahtuu 1600-luvulla rakennetussa kellarissa, jossa lämpötila ja kosteusolosuhteet ovat parhaimmillaan.