Array
  (
  )
  

  Russiz Superiore Collio Sauvignon 2014

  • Tuotenro: 2580211
  • Viivakoodi: 8025493508125
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  25.80 

  Tämä kullansävyisen oljenkeltainen viini on valmistettu Sauvignon -rypäleistä, jotka ovat käsin poimitut syyskuussa, pieni osa ylikypsinä aivan kuun lopulla. Viinistä noin 30 % käytetään tammessa, loput terästynnyreissä. Kypsytys kestää tynnyreissä noin kolme kk ennen pullotusta. Aromeina viinistä löytyy persikkaa, aprikoosia, salviaa ja timjamia. Täyteläisen runsas maku on raikas ja hedelmäinen. Jälkimaku miellyttävän hedelmäinen, jossa intensiivistä mineraalisuutta.

  Viini on sopii nautittavaksi vaikkapa parsan, salaattien sekä kala- ja äyriäisruokien kera.

  Marco Felluga - Russiz Superiore

  Yli vuosisadan ajan on viinintuotanto kuulunut Fellugan suvun historiaan. Aikoinaan jo Marco Fellugan isoisän isä toimi viljelijänä Isola d’Istrian rannikolla ja ensimmäiset istutetut lajikkeet olivat alueen alkuperäiset Malvasia ja Refosco. Toisen maailmansodan päätyttyä, perheen onnellisena kohtalona oli muuttaa asumaan Friuliin, Collion alueelle. Vain muutama kilometri Istriasta, ja maisema muuttui radikaalisti. Täältä Marco Felluga löysi ihanteelliset viljelyseudut ja aloitti harjoittelun arvostetussa Oenological School of Coneglianossa, ohjaten samalla perheyritystä kohti laatuun ja tutkimukseen panostavaa viiniajattelua.
  Tiloja hoitaa nykyään Marcon poika Roberto, edustaen jo viidettä sukupolvea viiniosaamista. Hänellä on johdettavana kaksi arvostettua viinitilaa jotka sijaitsevat Collio Doc:n alueella, Marco Felluga Gradisca d’Isonzossa ja Russiz Superiore Capriva del Friulissa.
   
  Collio on erityinen alue, sen maisemaan kuuluvat vuoret, virrat ja vuoret. Ilmasto on leuto, kiitos Adrianmeren läheisyyden ja aluetta ympäröivien vuorten. Jokaisella mäellä on oma mikroilmastonsa, ja maaperä on rikas, merkelin ja hiekkakiven kerrostumien hallitsema. Tämän Friulille tyyppinen maaperä, nimeltään ”flysch” (”ponca” Friulin murteella) johtuu 100 miljoonaa vuotta sitten tapahtuneesta vesieroosiosta.
   

  Tuottajan kotisivuille