Viini tulee Alpi Retichen alueelta. Viininvalmistukseen käytetään ainoastaan täysin ehjät viinirypäleet, jotka maseroinnin jälkeen puristetaan hellästi ja käytetään kuuden päivän ajan terästankeissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään kahdeksan kuukautta terästynnyreissä. Syvä rubiininpunainen väri jossa on kirkkaan oranssin sävyjä. Tuoksu tuore, erittäin hienostunut, kirsikkaa, heerukkaa, mansikkaa, ruusua ja orvokkia. Maultaan tuoreen aromaattinen ja hedelmäinen, loppumaku voimakas, vahva ja elegantti. Loistava viini yhdistää vaalealle lihalle, pataruuille sekä juustoille.
Rypäleet: Nebbiolo 100 %
Mamete Prevostini
Mamete Prevostinin tarina alkoi noin 70 vuotta sitten, kun tilan nykyisten viljelijöiden isoisä Mamete Prevostini alkoi tuottamaan viiniä, käyttäen paikallisia viinirypäleitä Valtellinan laaksosta, lähinnä palvellakseen oman ravintolansa asiakkaiden kysyntää. Valtellinan viinit ovat luonteeltaan selviä ja ainutlaatuisia. Jokainen viini Mamete Prevostinin valikoimassa kertoo Valtellinasta: eleganssi viimeistely, tehokas ja loistava tulkinta alueelle jo tuhansia vuosia kultivoituneesta Nebbiolon kloonista. Ensimmäinen ”suuri” vuosikerta syntyi 1971 ja vuodesta 1988 Mamete Prevostini on tuottanut viinejä myös vientiin. Tilaa hoitavat nykyään Mameten suvun jälkeläiset perinteitä kunnioittaen. Viinitilojen viljelyyn ja viinin valmistukseen on toki liitetty lukuisia innovaatioita nykytekniikoista. Lombardian viinialueet sijaitsevat keskellä Alppien muodostamaa puolikuumaista laaksoa. Suuresta alueesta johtuen, on tällä maakunnalla monenlaista mikroilmastoa. Alppien läheisyydessä, kuten täällä Valtellinassa, vallitsee vuoristoilmasto ja tarhat sijaitsevat korkealla, 600 metriin asti pengerretyillä terasseilla. Antiikin aikoina liguurit asuttivat seutua ja olivat oppineet viinitaitonsa kreikkalaisesta viinikulttuurista Etelä-Ranskan siirtokunnissa. Vaikuttaa siltä, että liguurit, jo ennen roomalaisten tuloa alueelle, painottivat viljelyksissään enemmän laatua, kun taasen etruskit uskoivat tuottavuuteen. Monet erilaiset kulttuurit ovat hallinneet ja jättäneet vaikutuksensa, niin alueen lajikkeisiin, kuin valmistusperinteisiinkin.