Array
  (
  )
  

  Riesling Ried Vom Stein Federspiel 2011 Nikolaihof

  • Tuotenro: 5260608
  • Viivakoodi: 9005654008236
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  35.20 

  Tämä Riesling Federspiel on kypsytetty vanhoissa, isoissa tammitynnyreissä 6 vuoden ajan ja pullotettu vuonna 2017. Intensiivisen kullankeltainen väri. Tuoksu mineraalisen raikas ja tuore, greippiä, sitruunankuorta, petrolia, hunajaisuutta ja vaaleita kukkia. Maku kuivan hapokas ja raikkaan hedelmäinen, voimakas intensiivinen hedelmäisyys ja tyypillinen kypsän rieslingin mausteisuus korostuvat pitkässä ja upeassa jälkimaussa. Loistava ja elegantti viini, joka kestää vielä vuosia. Oivallinen ja tyylipuhdas viini savuisille ja kermaisille ruuille. Tuottaja mukaan viini kestää kellarointia yli 20 vuoden ajan. Jäännössokeri 2,3 g/l, hapot 5,2 g/l. Rypäleet: Riesling 100 %.

  Nikolaihof

  Nikolaihof on mahdollisesti Itävallan vanhin viinitila ja sen historia ulottuu lähes 2000 vuoden taakse, aina Rooman valtakunnan aikoihin. Nikolaihofin tilalta löytyy edelleen varhaisen kristillisen Agapit -basilikan jäänteitä ja viiniä on tuotettu täällä aina kelttien ajoista alkaen. Ensimmäiset asiakirjatodisteet tästä löytyvät noin vuodelta 470 jKr. Nykyisen ulkomuotonsa tila on saanut 1400-luvulla, mutta edelleenkään ei voi olla törmäämättä vanhan roomalaisen linnoituksen vaikutuksiin.
  Nykyään tilaa hoitavat Christine ja Nikolaus Saahs ovat palauttaneet vanhan perinteen, jossa vieraiden vastaanotto ja viinin maistelut tapahtuvat goottilais-tyylisessä vanhassa kappelissa. Päätalon perustukset juontavat Rooman vallan aikana 63 eaa. rakennettuun torniin ja linnakkeeseen. Varsinainen viinikellari on rakennettu roomalaisen kryptan perustuksille.
  Saahs’n perhe noudattaa tiukasti Demeter Associationin luonnonmukaisen maatalouden valvontajärjestelmien sääntöjä. Sen periaatteet voidaan hyvin karkeasti tiivistää seuraavasti: viinille pyritään saamaan mahdollisimman paljon voimaa ja energiaa, silta luontoa turhaan häiritsemättä. Rikkakasvien torjunta-aineita, lannoitteita eikä synteettisiä suihkeita käytetä, ainoastaan luonnonmukaisia aineita, kuten nokkos- ja virmajuuriuutteita ja muita erityisesti tuotettuja valmisteita, joita sovelletaan erittäin laimennettuna. Kuunkierrolla on myös oma vaikutuksensa tuotannossa.

  Tuottajan kotisivuille