Array
  (
  )
  

  Recto Bordeaux Rouge 2018

  • Tuotenro: 1310103
  • Viivakoodi: 3760218140291
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  15.90 

  Rypäleet tulevat rautaa sisältävältä savensekaiselta maaperältä, poimitaan yksitellen käsin ja käyminen tapahtuu erittäin matalassa lämpötilassa terästynnyreissä. Viiniä kypsytetään 6-12 kuukautta ennen pullotusta. Väriltään kirkkaan rubiininpunainen. Tuoksu avoin ja viehättävä, kuivattuja yrttejä, tummaa marjaa ja häivähdys liitua. Maku hedelmäinen ja pirteän raikas, kuitenkin miellyttävästi täyteläinen. Ruokana grillattu kana ja vasikanliha.
  Rypäleet: Merlot 100 %. Viini on luomusertifioitu.

  Chateau Franc Baudron

  Guimberteaun perhe on omistanut Châteaun Franc Baudronin vuodesta 1923 lähtien. Tämä on pienessä mittakaavassa oleva viinitarha, jossa jokainen sukupolvi on jättänyt jalanjälkensä perinnöksi historiaan.
  Château Franc Baudronin uusi sukupolvi on vuodesta 2010 lähtien huomioinut tarhoilla ympäristönäkökulman muuttamalla koko viinitarhan luonnonmukaisesti viljelyksi. Köynnösten keskellä tarhataan myös
  mehiläisiä ja viinitarhoilla käytetään kasviperäisiä hoitoja (kuten nokkosta, kortekasveja ja saniaista). Biologisen monimuotoisuuden ja maaperän elämän kehittymisen edistämiseksi joka toinen köynnösväli
  aurataan useasti vuoden sisään ja joka toisen välin annetaan nurmettua. Tila on saanut vuonna 2013 eurooppalaisen orgaanisen sertifioinnin, sekä vuonna 2017 NOP-sertifioinnin (USA:n luomumerkki).
  Viininvalmistuksesta vastaa nykyään Charles Foray, joka on kannuksensa ansainnut mm. toimimalla viisi vuotta Domaine Marcell Deissin viinitarhoista vastaavana. Tilan pioneeri Nelson Guimberteau sanoi asiakkailleen vuonna 1960: «Viini on viiniköynnöksen lapsi.
  Sen persoonallisuus ja kypsyys heijastavat syntymäpaikkaa ja -vuotta. »