Château-Fuissén Pouilly-Fuissé Tête de Cru on yli 40 palstan sekoite. Antoine Vincentin henkilökohtainen kosketus lopulliseen seokseen tekee tästä viinistä edustavan esimerkin Pouilly-Fuissé -nimityksestä. Rypäleet poimitaan yksitellen käsin ja käyminen erittäin matalassa lämpötilassa. Viinin kypsyttäminen suoritetaan 70 % tammitynnyreissä ja 30 % teräksessä ja keväällä tapahtuvan lopullisen sekoituksen jälkeen viini suodatetaan erittäin kevyesti ennen pullotusta. Väriltään kullankeltainen, hieman vihertävä. Vivahteikas ja moniulotteinen tuore tuoksu, jossa sitrusta, greippiä, päärynää, sitruunaruohoa ja ruohoista yrttisyyttä. Maku mehevän hedelmäinen, hieman hapokas, kevyen täyteläinen, pitkä, rehevä, tyylikäs ja moniulotteinen. Kala- ja äyriäisruokien kruunuksi. Rypäleet: Chardonnay 100 %.
Wine Spectator – 92 p
Chateau Fuisse
Arvostetun ranskalaisen perhetilan, Château-Fuissén, nykyisenä toimitusjohtajana toimii taidokas viinintekijä Antoine Vincent, jonka suku on omistanut viinitilan jo viiden sukupolven ajan, vuodesta 1862. Eteläisen Ranskan historiallisella Burgundyn alueella sijaitseva Château-Fuissé on tunnettu upeasta viininviljelykulttuuristaan, korkealaatuisista rypäleistään, huolellisesta valmistusprosessistaan, tasapainoisista viineistään sekä Vincentin perheestä, joka on sukupolvi toisensa jälkeen varmistanut tilan ainutlaatuisen viiniperinnön jatkumisen. Tietotaito on siirtynyt suvussa eteenpäin säilyttäen alkuperäisen tavoitteensa, kun viininvalmistuksen jokaiseen vaiheeseen kiinnitetään tasaisesti huomiota. Château-Fuissén viinitarhat kattavat yli 40 hehtaaria viiteen nimikkeeseen – Pouilly-Fuisse, Saint-Véran, Mâcon-Villages, Mâcon-Fuissé, Bourgogne-Blanc, Juliénas – ulottuvia viiniviljelmiä. Terroirin, vuosikerran ja Chardonnayn lajikkeen kunnioittaminen ovat avainsanoja tilan nimekkäisiin viineihin.