Array
  (
  )
  

  Desom Pinot BLANC Grand Premier cru Coteaux de Schengen 2021

  • Tuotenro: 5340518
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  18.50 

  Rypäleet on käsin poimittu aamun viileämmissä lämpötiloissa ja puristettu välittömästi. Mehu jäähdytettiin, kirkastettiin ja käytettiin erityisesti valittujen hiivakantojen avulla. Kahden kuukauden kuorikontaktin jälkeen viini suodatettiin hellästi, jotta tuoreiden hedelmien ominaisuudet säilyisivät. Sitruunankeltainen väri kultaisilla heijastuksilla. Tuoksussa tämä Pinot Blanc on hedelmäinen ja herkkä, valkoista persikkaa, limenkukaa, luumujen ja kuivattujen hedelmien aromeja. Maultaan täyteläinen, mineraalinen, hedelmäinen ja pehmeä, miellyttävä pyöreä suutuntuma ja raikkaus jälkimaussa. Upea viini, joka on parhaimmillaan kevyissä aterioissa, kuten salaateissa, vaalealihaisten linturuokien sekä grillatun kalan kera. Jäännössokeri 3,3 g/l, hapot 3,1 g/l. Rypäleet: Pinot Blanc 100 %.

  Desom

  Desomin viinitarhat sijaitsevat Luxemburgissa, Moselin vasemman rannan aurinkoisilla rinteillä, Remichin kylässä lähellä Schengeniä. Alueen suotuisa mikroilmasto ja terroir synnyttää viinejä, jotka ovat tunnettuja hienostuneisuudesta ja elegantista tuoreudesta.
  Vuonna 1925 Desom perusti viinikauppakeskuksen Caves St Remyn. Alun perin vain viiniliiketoimintaan keskittynyt perheyritys huomasi nopeasti Luxemburgin viinitarhojen mahdollisuudet ja päätti aloittaa myös omien viinien valmistuksen. Kellarit sijaitsevat Remichissä, 1800-luvun upeassa rakennuksessa. Ajan mittaan rakennuksia on muutettu ja laajennettu. Myös viinitarhoja laajennettiin vähitellen ja nykyään köynnöksiä viljellään yli 12 hehtaarin alueella. Omien tarhojen lisäksi Desomilla on itsenäisiä sopimusviljelijöitä 40 hehtaarin alalla. Nykyään yrityksen johdossa ovat Albert ja Georges Desom sekä Albertin poika Marc.