Brachetto on harvinainen tuote, jota saadaan valmistaa ainoastaan 13 pienen kunnan alueella. Rypäleenä se on historiallinen ja sitä on viljelty alueella Rooman ajoista alkaen. Parhaat viinitarhat sijaitsevat Pineton laaksossa ja suuntautuvat kaakkoon, 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Viileä ilmanala kukkuloilla ja runsaat päivä- ja yö lämpötilojen muutokset kehittävät rypäleisiin maukkaat aromit. Rypäleet ovat käsin poimittu ensimmäisen 10 päivän aikana syyskuussa, jonka jälkeen rypäleet on maseroitu erittäin alhaisessa lämpötilassa ennen tankkikäymisen alkua. Väriltään herkän rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maussa löytyy mausteista hapokkuutta, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Makeus on hienostunutta ja mousse todella pieni ja suunmukainen. Jäännössokeri 125 g/l. Rypäleet: Brachetto.
Vinicola Marenco
Marencon historia juontaa juurensa 1900-luvun alkuun, jolloin isoisä Michele toteutti unelmansa istuttaa viiniköynnöksiä Strevin alueelle. Hänen poikansa Giuseppe jatkoi vähitellen yrityksen kehitystä hankkimalla parhaita palstoja Monferraton alueelta ja valitsemalla tyypillisimpiä rypälelajikkeita tarhoille. Sodan jälkeen Giuseppe rakensi viinitilan Strevin kylän keskustaan, lähelle rautatieasemaa, jotta voisi toimittaa viinit suoraan asiakkaille. Peruskorjaus historialliseen viinikellariin valmistui vuonna 2012. Giuseppe pystyi välittämään perinteet ja intohimonsa koko perheelle ja nykyään tilaa hoitavat hänen tyttärensä Michaela, Patrizia ja Doretta. Marenco hallinnoi tänä päivänä yli 100 hehtaarin aluetta Ylä-Monferraton kukkuloilla. Viinitilat on viljelty perinteisin menetelmin, huomioiden kuitenkin kestävän kehityksen toimintatavat ja vähentäen ympäristövaikutuksia. Marencon laadukkaat viinit ovat olleet jo pitkään arvostettuja Italiassa ja nykyään myös tunnustettuja ulkomailla.