Monimuotoinen ja tyylikäs Grand Cru Henri Bardouin Pastis on poikkeuksellinen anisjuoma. Sen salaisuus on yli 65 kasvin ja mausteen täydellisessä sekoituksessa, jotka on poimittu, leikattu, tislattu ja täydellisesti tasapainotettu. Henri Bardouin Pastis valmistetaan käsin, jokainen tislauksen vaihe pohjautuen ainutlaatuiseen kokemukseen. Henri Bardouin Pastiksen ainekset ovat mm: tähtianis Kiinasta, lakritsi Turkista, paratiisinjyvät Suurten järvien alueelta, Tonka -pavut Guyanasta, kardemumma Intian valtamereltä … ja luetteloa voidaan jatkaa vaikka kuinka pitkään. Matka, joka päättyy Montagne de Luren villille maaseudulle Alpes-de-Haute-Provencessa. Sieltä valitaan keskiajalta periytyneillä menetelmillä viljeltyjä kasveja, kuten timjamia, rosmariinia, salviaa ja pujoa. Kun korjatut kasvit ja mausteet ovat kuivuneet, ne maseroidaan alkoholissa. Jokainen ainesosa vaatii eri lämpötilan, maserointiajan ja alkoholipitoisuuden, jotta tämän luonnollisen prosessin loppuun mennessä infuusio on saavuttanut halutun maun ja tasapainon.
Distelleries Et Domaines De Provence
Distillery de Lure perustettiin vuonna 1898 Forcalquieriin. Lähes 80 vuoden ajan sen omistajat vaihtuivat tiuhaan, mukaan lukien Henri Bardouin, mies, jota oli kiehtonut kasvit ja niiden tuottamat aromit. Sitten vuonna 1974 Alain Robert pienellä tiimillä otti yrityksen haltuunsa ja tislaamon nimeksi muuttui Distilleries et Domaines de Provence. Monet tislaamon tunnetuista tuotemerkeistä ovat olleet tislaamon alkuperästä lähtien, kuten Farigoule tai Gentiane de Lure, muita on kehitetty ajan myötä, ottaen huomioon muuttuvat maut ja kulutustavat. Alkujaan lääkekasvien keräilijöistä tuli kauppiaita, ensin keskiajalla tislaamalla näitä arvokkaita kasveja ja myöhemmin 1600- ja 1700-luvuilla nämä kauppiaat asettuivat moniin alueen kaupunkeihin lääkkeiden tai apteekkien toimittajina. 1800-luvulla joistakin tuli proviisoreita, toisista tislaajia ja toiset yhdistivät molemmat kaupat. Viini ja alkoholi, maserointi ja tislaus olivat keinoja, joilla kasvien aromit ja vaikuttavat aineosat voitiin uuttaa ja säilyttää. Erikoisuudet, jotka he loivat Lure-alueen kasveista, olivat usein puhdistusominaisuuksia sisältäviä tisleitä tai tonikteja, ruuansulatusta edistäviä juomia tai aperitiiveja. Vasta vuosisadan lopussa tislaajat alkoivat erikoistua liköörien ja aperitiivijuomien tuotantoon. Nykyään Distilleries et Domaines de Provence on säilyttänyt ja ylläpitänyt näitä taitoja yli 100 vuoden ajan, ja ne leviävät ympäri maailmaa kaikkien hienojen alkoholijuomien rakastajien suureksi iloksi.