Array
  (
  )
  

  Nebbiolo d’Alba 2020

  • Tuotenro: 2850320
  • Viivakoodi: 8037793970408
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  19.70 

  Neiven alueelta, yli 40-vuotiaista köynnöksistä tulevat nebbiolo -rypäleet ensin kylmämaseroidaan kuorikontaktissa 10 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viiniä on käytetty terästankeissa alhaisessa lämpötilassa ja vielä kypsytetty 12 kuukauden ajan tammitynnyrissä ennen pullotusta. Syvä, tummanpunainen väri. Tuoksu mausteinen ja täyteläinen, tummia marjoja, lakritsaa, tervaa, ruusua ja orvokkkia sekä tyylikästä tammea. Maku täyteläinen, paljon tummia marjoja, konsentraatiota, hyvä happo-tanniini tasapaino, suorastaan herkullinen, pitkä. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle, pataruuille ja juustoille. Rypäleet: Nebbiolo 100 %.

  Luca Bosio

  Luca Bosion viinitila sijaitsee aivan kuuluisan ja perinteikkään Langhen alueen keskellä. Tila on alkujaan Egidio ja Angela Bosion vuonna 1967 perustama ja kehittynyt vuosikymmenten aikana traditioiden perustalle, teknologiaa nykyaikaistaen. Kuten moni muukin hyvä maanviljelijä, niin Egidiokin askel askeleelta kasvatti tilaansa ja nöyrästi sekä sitkeästi kehitti tuotteiden laatuun perustuvaa tuotantoa. Nykyään tila
  käsittää yli 30 hehtaaria viiniviljelmiä ja palstat keskittyvät Santo Stefano Belbon, Castiglione Tinellan, Costigliole d’Astin ja Castagnole Lanzen alueille. Lisäksi tilalla käytetään ostorypäleitä Langan, Monferraton ja Roeron alueilta. Nykyään tilaa hoitavat Valter ja Rosella Bosio sekä heidän poikansa Luca, jolla on päävastuu viinin valmistuksesta.