Array
  (
  )
  

  Mirto Rosso Ricetta Storica 70cl

  • Tuotenro: 2900400
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,70 l
  • Alkoholi: 30,00
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  37.50 

  ”Mirto Ricetta Storica” on matka Sardinian historiaan. Jokainen pieni siemaus on askel Välimeren pensaiden välissä kohti merelle päin avautuvia kallioita ja henkeä salpaavia tuntemuksia. Voimakas tummanruskea väri violeteilla ja valoisilla heijastuksilla. Tuoksussa on useita aromeja, intensiivisen mustikan lisäksi voi tuntea muita Välimeren aromeja, aromaattisia yrttejä, laakerinlehtiä, salviaa ja luumuja.
  Maistaessa kaikki nämä tuoksut sekoittuvat erittäin tyylikkäästi, suun täyttävästi, hillityn karvasmakean maun täydentäessä lopputulosta. Mirto on kotitekoinen tuote saarelta 1800-luvulta lähtien. Sitä valmistettiin maseroimalla kypsiä marjoja brandyn ja brandyn seoksessa. Maserointijakson lopussa uutteeseen lisättiin sokeria tai hunajaa sen maun pehmentämiseksi. Silvio Carta -yrityksen filosofia on tuottaa erittäin korkealaatuista Mirtoa. Historiallinen resepti on yksinkertainen: erinomaiset raaka-aineet ja oikea määrä kärsivällisyyttä sekä paljon intohimoa. Paras tapa nauttia tätä upeaa tuotetta on juoda se sellaisenaan erittäin hyvin jäähdytettynä.

  Silvio Carta

  Menestyksekäs Silvio Carta on kansainvälisesti laajasta valikoimastaan ja korkeasta laadustaan tunnettu sardinialainen viinin- ja väkevien alkoholijuomien tuottaja. Silvio Carta ja hänen poikansa Elio ovat innovatiivisia viinivisiönäärejä ja kunnioittavat sardinilaisia viinintuotannon traditioita. Perinteikkäät paikalliset rypälelajikkeet, Cannonau ja Vermentino, pääsevät Silvio Cartan viinintuotannossa oikeuksiinsa. Vermentino oli Cannonaun ohella ensimmäinen viini, joka valloitti saaren ja on nykyään yksi kysytyimmistä. Sardiniassa on kaksi laatuluokitusta : Vermentino di Sardegna DOC, jota tuotetaan kaikkialla saarella, sekä Vermantino di Gallura DOCG, jonka tuotanto on rajoitettu Galluraan, saaren ainoalle DOCG-luokituksen saaneelle alueelle. Vermentino di Gallura DOCG -nimike on varattu viineille, jotka täyttävät erityisen tiukat laatuvaatimukset. Viime aikoihin asti on uskottu, että Cannonau-rypälelajike on iberialaista alkuperää. Rypälelajike voidaan kuitenkin paikantaa 3000 vuoden takaiseen laaksoon Tirso-joelle, mikä todistaa rypäleen sardinialaisuuden.