Array
  (
  )
  

  Lustau Vermut Blanco

  • Tuotenro: 3411100
  • Viivakoodi: 8412325003727
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 15
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  26.50 

  Voimakas ja kirkkaankeltainen väri, kultaiset heijastukset. Tuoksussa kukkaisuutta, sitrushedelmää ja ruohomaisia yrttejä sekä mineraalisuutta. Tuoksu katkeroinen, puhdas ja pitkä, pehmeä ja virkistävä jälkimaku. Jäännössokeria 140 g/l. Rypäleet: Palomino ja Moscatel.

  Wine Enthusiast – 94 p

  Lustau

  Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
  Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos -viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Sergio Martinez, palkittiin IWC -kilpailussa parhaana espanjalaisena viinintekijänä vuonna 2021.