Array
    (
    )
    

    Lustau Palo Cortado ”Cayetano del Pino” 50 cl

    • Tuotenro: 3410500
    • Viivakoodi: 8412325002973
    • Tilavuus: 50 l
    • Alkoholi: 19
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    35.50 

    Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä Solera-menetelmällä. Tämän harvinaisimman sherry-tyylin ominaisuuksissa yhdistyvät Amontilladon hienostuneisuus ja Oloroson täyteläisyys. Meripihkaan vivahtava väri. Tuoksultaan ja makumaailmaltaan rikkaan aromikas, jossa häivahdys vaniljaa, kahvipapua ja tummaa suklaata. Monikäyttöinen juoma, joka sopii aperitiiviksi juustojen ja ”serrano“-kinkun kanssa sekä myös keittojen, foiegran, savustettujen kylmien lihojen ja aasialaistyylisten ruokien kera. Rypäleet: Palomino Fino. Jäännössokeri: 11,6 g/l. Tarjoilusuositus: 14-15ºC.

    Robert Parker – 93 p

    Decanter WWA 2018 – Platinum, Best in Show

    Lustau

    Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
    Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos -viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Sergio Martinez, palkittiin IWC -kilpailussa parhaana espanjalaisena viinintekijänä vuonna 2021.