Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä Solera-menetelmällä, viileässä, kosteassa ja suolaisessa Sanlúcar de Barramedan ilmanalassa. Tämä vaalean oljenkeltainen Manzanilla on tyylilleen uskollisen rutikuiva, merellisin sävyin aromatisoitunut, erittäin selkeä ja rapean maukas, jota raikas hapokkuus sävyttää. Loistava aperitiivi sekä lisäksi oivallisesti äyriäisten, ostereiden ja kalaruokien kera sopiva. Rypäleet: Palomino Fino. Jäännössokeri: 1 g/l. Tarjoilusuositus: 7-9ºC.
Robert Parker – 92 points
Decanter WWA 2021 – Platinum, 97 p
Lustau
Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos -viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Sergio Martinez, palkittiin IWC -kilpailussa parhaana espanjalaisena viinintekijänä vuonna 2021.