Array
    (
    )
    

    Lustau East India Solera 50 cl

    • Tuotenro: 3410300
    • Viivakoodi: 8412325002386
    • Tilavuus: 0,50 l
    • Alkoholi: 20
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    20.60 

    Sekoittamisen jälkeen viiniä on vielä kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä kolme vuotta ennen pullotusta. Tumma, mahonginvärinen legendaarinen East India-sherry, jonka tuoksussa savuisuutta ja kuivattua, herkullisen makeaa hedelmää. Maku uskomattoman pehmeä ja täyteläisen rusinainen, taustalla toffeeta ja pähkinäisyyttä. Täsmäisku monentyylisille jälkiruuille sekä sinihomejuustoille. Rypäleet: Palomino Fino & Pedro Ximénez. Jäännössokeri: 140 g/l. Tarjoilusuositus: valkoviinilasista 12-13ºC.

    Robert Parker – 96 p

     

    Lustau

    Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
    Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos -viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Sergio Martinez, palkittiin IWC -kilpailussa parhaana espanjalaisena viinintekijänä vuonna 2021.