Array
    (
    )
    

    Lustau Amontillado del Puerto de José Luis González Obregón 50 cl

    • Tuotenro: 3410400
    • Viivakoodi: 8412325002942
    • Tilavuus: 50 l
    • Alkoholi: 18,50
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    28.50 

    Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä Solera-menetelmällä, viileässä El Puerto de Santa Marían ilmastossa. Väriltään tämä kaunis Amontillado on ambrankeltainen. Tuoksultaan elegantin aromikas hienostuneen tammisuuden sävyttämänä, taustalla mantelia ja pähkinää. Maussa hitunen pähkinäisyyttä, täyteläistä yrttisyyttä, kypsää hedelmää ja tasapainoinen mineraalisuus. Loistava aperitiivi, lisäksi tapaksien, foie-gran, savustettujen kylmien lihojen sekä juustojen kera. Myös voimakkaammin maustettujen ruokien kera. Rypäleet: Palomino Fino. Jäännössokeri: 6 g/l. Tarjoilusuositus: 14-15ºC.

    Robert Parker – 92 p

    Lustau

    Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
    Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos-viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Manuel Lozano, on palkittu Lontoossa järjestettävässä IWSC-kilpailussa parhaana väkevöityjen viinien tekijänä peräti seitsemän kertaa peräkkäin ja on osaltaan luonut Lustaulle mainetta maailman parhaana sherrytuottajana.