Viinin rypäleet tulevat Saint Martinin kunnan alueelta, hylätyltä kalkkikivipohjaiselta tarhalta, jonka Chateau St Cosme on kunnostanut ja istuttanut uudestaan. Tuoksussa päärynää, aprikoosia ja melonia. Keskitäyteläinen ja tasapainoinen maku, pitkässä loppumaussa hunajaista sitrusta. Viinistä 75 % on käynyt pienissä ja keskikokoisissa tammiastoissa, 25 % terästankeissa. Käymisen jälkeen viini on kypsynyt sakkojen päällä. Rypäleet: 40% Viognier, 20% Marsanne, 30% Picpoul, 4% Clairette, 3% Ugni blanc, 3% Bourboulenc.
Chateau de Saint Cosme
Château de Saint-Cosmen viinitila sijaitsee Gigondasin sydän-alueilla ja omaa pitkät gallialais-roomalaiset perinteet. Tämä 27 hehtaarin suuruinen tila on kuulunut samalle suvulle jo vuodesta 1490 ja nykyään 22 hehtaarin alueella olevia viiniköynnöksiä viljellään 14. sukupolvessa. Vuonna 1972 silloinen tilan omistaja Henri Barruol kiinnostui luonnonmukaisesta viljelystä ja kehitti tilan tuotantoa ekologiseen suuntaan. Nykyään tilalla ei käytetä lainkaan tuholaismyrkkyjä tai kemikaalisia lannotteita. Tilan ekosysteemi on dynaaminen ja tasapainoinen, maat ovat eläviä ja terveitä, sanoo Henrin poika, nykyisin tilaa johtava Louis Barruol.