Vaalea oljenkeltainen. Tuoksu herkullisen monimuotoinen, makeaa päärynää, paahdettua mantelia ja sitruksen kuorta. Maku on yhtä vakuuttava kuin tuore ja rakenteeltaan pirteän greippinen. Aromeissa limenlehtiä ja juuri jauhettua cashew-pähkinää. Fantastisen jatkuva hapokkuus nostaa viinin ulottuvuutta ja soveltuvuutta usealle erityyliselle ruualle. Loppumaku pitkähkö. Viini on käytetty osittain tammessa ja osittain terästynnyrissä sekä kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä kahdeksan kuukauden ajan. Ruokasuositus: Comté-juusto, tryffelipasta, mausteiset äyriäiset sekä kalaruuat. Rypäleet: Chardonnay 100 %, ¤ Kidnappers Vineyard, Hawke’s Bay.
Wine Spectator – 91 p
Craggy Range
Kun Terry Peabody ja Steve Smith vuonna 1997 perustivat Craggy Range -viinitilan, oli tapahtuma yksi Uuden-Seelannin viinihistorian merkkipaaluja. Yhdessä he investoivat parhaaseen maaperään viininviljelyksen kannalta sekä valitsivat laadukkaimmat taimet arvostetuilta kasvattajilta. Heidän tavoitteenaan oli valmistaa single-vineyard -viinejä, jotka todella kuvastaisivat paikallista terroiria. Uuden-Seelannin viinit mielletään eritoten viileän ilmanalan tuotteiksi, mutta todellisuudessa maa tarjoaa monia muitakin ilmastotyyppejä ja niillä viljeltyjä viinejä. Gimblett Gravels -viininviljelyalueella Hawkes Bayssä, Craggy Range hallinnoi 100 hehtaaria kivistä maaperää tuottaen erittäin paljon Bordeaux- ja Hermitage -tyylisiä viinejä. Alue on ainut Uudessa-Seelannissa, joka on ominaisuuksiltaan näiden klassisten alueiden tyyppinen ja ei olekaan yllätys, että juuri siellä viljellään Merlot-, Cabernet Franc- ja Syrah -lajikkeita. Martinborough’ssa, warm-cool -ilmastossa, on Craggy Rangen kuuluisin tarha, Te Muna Road, varsinainen koti Pinot Noir ja Sauvignon Blanc -lajikkeille. Köynnökset on istutettu poikkeuksellisen kiviseen maaperään ja siellä rypäleet pääsevät kehittymään optimaalisesti.
World`s Best Vineyards 2021 – Number 11 – TOP 100 list