Rypäleet viiniin korjataan Apaltan ja Las Kurasin viinitarhoilta. Käymisen jälkeen 70 % viinistä on kypsytetty viiden kuukauden ajan käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen sekoitusta ja pullotusta. Intensiivinen purppuran väri, tuoksussa luumua, mansikkaa, mausteita sekä suklaan ja tupakan aromeja. Pyöreän marjaisa ja hedelmäinen maku, jonka aromit sopivat hyvin pastan, porsaan sekä grillattujen lihojen kera. Rypäleet: 85 % Carmenère ja 15 % Syrah.
James Suckling – 93 p
Casa Lapostolle
Ranskalainen Marnier-Lapostollen suku on tunnettu ympäri maailman Grand Marnier – likööristään, mutta he ovat olleet mukana myös viinintuotannossa jo useiden sukupolvien ajan. Löydettyään Chilestä ihanteellisista olosuhteista sopivat tarhat, perusti Alexandra Marnier-Lapostolle vuonna 1994 yhdessä miehensä kanssa viinilän Cunacon kaupunkiin. Tänä päivänä tilalla on tuotantoa kolmessa eri laaksossa, Casablancassa, Cachapoalissa sekä Colchaguassa, yhteensä 370 hehtaaria. Alusta alkaen tuotannossa on keskitytty mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseen eri hintaluokissa. Tästä osoituksena Clos Apalta – viiniä pidetään yhtenä Chilen parhaimmista viineistä ja se on saanut vuosittain huippupisteitä kansainvälisessä viinilehdistössä ja – kilpailuissa. Kaikki tarhat on sertifioitu sekä luomu- että biodynaamiseen tuotantoon. Ympäristön huomioonottamiseksi he ovat tehneet huomattavia investointeja, sillä pelkästään heidän huippuviininsä Clos Apaltan tuotannossa käytettävä uuden viinilän investointi oli 10 miljoonaa dollaria. Kaikki tilan viiniviennin kuljetukset ovat Carbon Neutral – hyväksyttyjä, kaikki eliöperäiset ainekset kompostoidaan ja pääosin kierrätyslasista valmistetut pullot ovat 14 % aikaisempaa kevyempiä.
Tuottajan kotisivuille