Array
  (
  )
  

  Kalkofen Riesling GG 2020 Bassermann-Jordan

  • Tuotenro: 4070309
  • Viivakoodi: 4026907204309
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  49.50 

  Tällä paikalla oli 1400-luvulla kalkkiuuni, joka antaa sille nykyisen nimensä. Alue käsittää tarhoja 5 hehtaaria, josta Bassermann-Jordanin viinitilalla on 1,1 hehtaaria. Viinitarhan vanhin osa on istutettu vuonna 1968 ja se on edelleen varttamaton. Viinitarha on kalteva hieman etelään ja sitä rajaavat pohjoisessa useat hiekkakiviseinät. Käsin valitut rypäleet puristettiin hellävaraisesti. Käyminen tapahtui yksinomaan ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, osittain viinitarhan omilla hiivoilla. Pullotus tapahtui heinäkuun alussa ja siihen asti viini oli sakan päällä antaakseen sille vielä syvyyttä. Kalkofenin tuoksussa on tyypillisiä Rieslingin aromeja, kuten sitrushedelmiä, kivihedelmiä ja joitain kalkkimaisia vivahteita. Hedelmäisyys on hyvin tuoretta ja melko kevyttä tässä vielä nuoressa viinissä. Maussa ananasta ja tuoretta omenaa, tarttuvaa hapokkuutta, melko kiinteää ja hienoa kalkkimaista mineraalisuutta. Jäännössokeria:1,2 g/l. Rypäleet: Riesling 100 %.

  Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan

  Gault-Millau Deutschland – Dr. von Basserman-Jordan – Kollektion des Jahres 2017!!

  Bassermann-Jordan on historiallinen perhedynastia, joka on perustettu 1700-luvulla ja on suuresti vaikuttanut laatuun perustuvan viininviljelyn kehittymiseen Saksassa jo lähes 300 vuoden ajan. Suvun jokainen sukupolvi on tuottanut suuria persoonallisuuksia, jotka ovat käyttäneet älykkyytensä, asiantuntemuksensa ja taloudellisen sekä poliittisen vaikutusvaltansa turvatakseen ja parantaakseen Pfalzin alueella tuotettujen viinien mainetta.
  Bassermann-Jordanin tarhat ovat aina sijainneet erinomaisilla paikoilla. Viinitilat Forstin, Deidesheimin ja Ruppertsbergin alueilla kattavat 49 hehtaaria ja sijoittuvat 20 eri paikkakunnalle. Kolmasosa tarhoista sijaitsee Grosse Gewächse-laatuluokitelluilla paikoilla, kuten Hohenmorgen, Kirchenstück ja Jesuitengarten. Suvun toiminnassa yhdistyy intohimo tutkimukseen, yritystoiminnan energiaan ja innovaatioiden etsintään, sekä huoli kulttuuriperinnön säilyttämiseen. Ehdottomasti tärkeintä aina on ollut viinirypäleiden huolellinen käsittely. Tuloksena on syntynyt yksilöllisiä viinejä täynnä luonnetta.
   

  Tuottajan kotisivuille