Array
  (
  )
  

  Isola Bianca Vernaccia di San Gimignano 2020

  • Tuotenro: 2230120
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 12.50
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  18.50 

  Väriltään kauniin oljenkeltainen. Tuoksussa omenaa, persikkaa ja aavistus kukkaisuutta. Maultaan erittäin miellyttävän mineraalinen ja tasapainoinen kokonaisuus. Pitkä ja hedelmäinen jälkimaku. Käyminen on tapahtunut
  16°C asteessa kahden viikon ajan ja viiniä on kypsytetty terästynnyreissä noin 4-5 kuukautta ennen pullotusta. Miellyttävän lempeä valkoviini vihannes- ja pastaruuille, myös oiva aperitiivi.
  Rypäleet: Vernaccia di San Gimignano 100%.

  Teruzzi

  Menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus ovat rinnakkain Teruzzissa; huippuluokan viinitila, joka etsii jatkuvasti innovatiivisimpia ratkaisuja parhaiden viinien tuottamiseksi kunnioittaen samalla paikallista perintöä ja Toscanan viiniköynnöksen ja viinin perinteitä. Teruzzi on muinaisen Toscanan nykyaikainen arvostus, jolla on vuosisatojen vanha perinne. Se ilmentää yrityksen vahvaa sidosta alueeseensa, alkuperäpaikkaansa. Sen matka on jatkuvasti korostanut San Gimignanon, arvokkaimman resurssin, Vernaccian historiallista perintöä. Valkoviini jota 1300-luvun lopulla Euroopassa tarjoiltiin kuninkaiden, paavien ja varakkaiden kauppiaiden pöydissä. Huolimatta muutaman vuosisadan arvostuksen laskusta, vuonna 1966 se oli ensimmäinen italialainen viini, jolle myönnettiin valvotun alkuperänimityksen asema. Enrico Teruzzin vuonna 1974 perustaman tilan osti vuonna 2016 Morettin perhe. Nykyään Teruzzi omistaa 60 hehtaaria Vernaccia -tarhoja.