Array
    (
    )
    

    Il Piccolo IGT Montecarrubo 2018 magnum

    • Tuotenro: 1614518
    • Viivakoodi:
    • Tilavuus: 1,5 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    62.00 

    Il Piccolo ei ole varsinaisesti tilan ”kakkosviini”, vaan tulee saaren eteläkärjestä, läheltä Ispicaa vuokratuilta kaksikymmentä vuotta vanhoilta tarhoilta, joita hoidetaan biodynaamisten periaatteiden mukaisesti. Viini on käytetty avoimissa sementtiastioissa ja kypsytetty ranskalaisessa tammessa. Tuoksussa on karhunvatukkaa, mustikkaa ja villejä yrttejä. Maku on todella tasapainoisen mehukas, jossa täyteläisen kypsät tanniinit ovat tasapainossa miellyttävän hapokkuuden kanssa. Rypäleet: Syrah, Merlot ja Cabernet Franc, kaikkia noin yksi kolmasosa.

    Montecarrubo

    Susie ja Peter Vinding-Diers ottivat Montecarrubon tilan haltuunsa maaliskuussa 2005. Tila oli lähes erämaata, muutama maaperään sopeutumaton oliivi- sekä mantelipuu olivat ainoina jäljellä. Montecarrubo on pala yli kaksi miljoonaa vuotta sitten sammunutta tulivuorta ja maaperä on erittäin haastavakulkuista, osittain suuria kiviä ja soraikkoa, osittain vanhoja laitumia. Mutta sijainti on hyvin erityinen, viettäen alas kohti Joonianmeren rannikkoa. Täällä vaikuttaa niin sanottu ”Gregale”, lähes jatkuva viileä tuulenvire, joka on peräisin Siperiasta. Jopa kuumimpina päivinä heinäkuun lopulla ja elokuussa se puhaltaa viileää ilmaa viinitarhoille. Maaperä on myös erityinen; lössiä, kalkkikiveä ja hiekkaa sekä peräti 150 metrin korkeuteen asti ulottuvaa muinaista koralliriuttaa. Tähän maaperään raivatulle puolentoista hehtaarin tarhalle on istutettu Syrah-lajiketta, joka aikaisen korjuunsa vuoksi näin välttää lokakuussa paikallisesti alkavat sateet. Istutukset ovat pensas-tyylisiä ja tilaa hoidetaan biodynaamisin periaattein. Peter Vinding-Diers on yksi mielenkiintoisimmista viinintekijöistä maailmalla. Alkujaan tanskalainen Vinding-Diers toimi 1960-luvulla sotakirjeenvaihtajana Vietnamissa, Malesiassa, Indonesiassa, Hongkongissa ja Nigeriassa. Sittemmin hän siirtyi köynnösten pariin, valmistaen ensin viinejä Etelä-Afrikassa ja sittemmin Bordeaux’ssa, Brasiliassa, Keniassa, Espanjassa, Chilessä, ja Unkarissa. Vieläkin hänet muistetaan vaikutuksestaan Graves’n viinien nousuun 80-luvulla, sekä Tokaj-viinien uudistamisesta 90-luvun alussa. 1990-luvun lopulla, hän integroitui Ribera del Dueroon, jossa hänen veljenpoikansa Peter Sisseck aloitti uuden hankkeen alueella ja syntyi
    Pingus. Nykyään Vinding-Diers vaikuttaa Sisiliassa, jossa hän tekee näitä upeita Syrah-viinejä Montecarrubon tilalla. Montecarrubo on esimerkki siitä miksi Sisilian viinit ovat ”kuumia” juuri nyt. Vuonna 2006 Vinding-Diers vuokrasi vielä lisäksi kolme hehtaaria kaksikymmentä vuotta vanhoja Syrah-tarhoja läheltä Ispicaa.