Array
  (
  )
  

  Huet Le Mont Sec 2021

  • Tuotenro: 1890616
  • Viivakoodi: 6419294170605
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  39.80 

  Rypäleet tulevat 8 hehtaarin suuruiselta Le Mont -tarhalta, joka on hankittu vuonna 1957. Maaperä on savensekaista kvartsia ja kivisempää kuin Haut-Lieu -tarhalla. Väriltään keltainen, kultaisin heijastuksin. Tämä tasapainoinen viini on erittäin herkullinen ja sen elegantti tuoksumaailma tuo mieleen kevätpuutarhan. Maku on voimakas, mineraalisuutta korostava ja hienostuneesti hedelmäinen. Jälkimaussa sitrusta ja mandariinin kuorta. Jäännössokeri 5,5 g/l. Rypäleet: Chenin Blanc.

   

  Domaine Huet

  Vouvrayn viinintuotantoalue sijaitsee itään Toursista, Loire-joen oikealla rannalla. Alueen viinituotannon alku ajoittuu vuoteen 372, jolloin Marmoutier-luostari perustettiin. Vouvray appellation d’origine contrôlée perustettiin vuonna 1936, ja se kattaa nykyään noin 2000 hehtaaria kahdeksassa kunnassa ja viinituottajia on noin 300. Hallitseva rypälelajike on yksinomaan Chenin Blanc (Pineau Blanc de la Loire).
  Domaine Huet perustettiin vuonna 1928 ja kattaa nykyään 35 hehtaaria viljelyksiä, jotka jakautuvat kolmelle eri alueelle; Le Haut-Lieu, Le Mont ja Le Clos du Bourg.
  Tilan perustajat Victor Gaston Huet ja hänen poikansa, olivat yhdet biodynaamisen viljelyn edelläkävijöistä Ranskan viinitarhoilla. Tämä menetelmä ja kulttuuri, joka kunnioittaa maaperää, kasveja sekä ympäristöä, auttaa kehittämään viinin luonnetta ja säilyttää alkuperäisen terroirin aitouden.