Array
  (
  )
  

  Huet Le Haut-Lieu Sec 2019

  • Tuotenro: 1890215
  • Viivakoodi: 6419294170605
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 12,5
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  34.00 

  Gaston Huet osti Haut-Lieu -tarhan tilan perustamisvuonna 1928. Haut-Lieu on 9 hehtaarin suuruinen tarha, jonka maaperä on kalkkikiven ja saven sekoitusta. Tarhalta tulevat viinit ovat ehkä helpoimmin lähestyttäviä tilan viineistä. Vaalean kullankeltainen, kuin Loiren laakson auringonnousu. Tuoksussa verigreippiä, appelsiininkuorta, orapihlajan kukkaa ja yrttisyyttä. Maku kuiva ja lempeähappoinen, kukkainen, taustalla sitruunan ja persikan yhdistelmää. Loistava ruokaviini taimenelle, ankeriaalle ja äyriäisille. Loppumaun vaaleanpunainen greippi viipyilee suussa loputtomasti. Jäännössokeri 3 g/l. Rypäleet: Chenin Blanc.

  Wine Spectator – 93 p

  Domaine Huet

  Vouvrayn viinintuotantoalue sijaitsee itään Toursista, Loire-joen oikealla rannalla. Alueen viinituotannon alku ajoittuu vuoteen 372, jolloin Marmoutier-luostari perustettiin. Vouvray appellation d’origine contrôlée perustettiin vuonna 1936, ja se kattaa nykyään noin 2000 hehtaaria kahdeksassa kunnassa ja viinituottajia on noin 300. Hallitseva rypälelajike on yksinomaan Chenin Blanc (Pineau Blanc de la Loire).
  Domaine Huet perustettiin vuonna 1928 ja kattaa nykyään 35 hehtaaria viljelyksiä, jotka jakautuvat kolmelle eri alueelle; Le Haut-Lieu, Le Mont ja Le Clos du Bourg.
  Tilan perustajat Victor Gaston Huet ja hänen poikansa, olivat yhdet biodynaamisen viljelyn edelläkävijöistä Ranskan viinitarhoilla. Tämä menetelmä ja kulttuuri, joka kunnioittaa maaperää, kasveja sekä ympäristöä, auttaa kehittämään viinin luonnetta ja säilyttää alkuperäisen terroirin aitouden.