Array
  (
  )
  

  Huet Clos du Bourg Sec 2021

  • Tuotenro: 1890409
  • Viivakoodi: 6419294170605
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  39.50 

  Väriltään kevyen keltainen, vihrein heijastuksin. Tämä upeatuoksuinen viini on eroaa muista tilan kuivista tarhoista selkeästi, aromeissa aprikoosia, mangoa, ripaus setripuuta ja eksoottisuutta. Gasto Huet piti tätä 6 hehtaarin tarhaa parhaimpana koko Vouvrayn alueella. Tarha tuottaa voimakkaita ja erittäin hyvärakenteisia viinejä.  Maultaan erittäin herkullinen ja elegantti, mineraalinen ja trooppisen hedelmäinen. Ruokana haudutettu hummeri, langustini-tartar, kampasimpukat, etanat persiljavoin kera tai vaikkapa vihannescurry. Jäännössokeri 4,0 g/l. Rypäleet: Chenin Blanc.

   

   

  Domaine Huet

  Vouvrayn viinintuotantoalue sijaitsee itään Toursista, Loire-joen oikealla rannalla. Alueen viinituotannon alku ajoittuu vuoteen 372, jolloin Marmoutier-luostari perustettiin. Vouvray appellation d’origine contrôlée perustettiin vuonna 1936, ja se kattaa nykyään noin 2000 hehtaaria kahdeksassa kunnassa ja viinituottajia on noin 300. Hallitseva rypälelajike on yksinomaan Chenin Blanc (Pineau Blanc de la Loire).
  Domaine Huet perustettiin vuonna 1928 ja kattaa nykyään 35 hehtaaria viljelyksiä, jotka jakautuvat kolmelle eri alueelle; Le Haut-Lieu, Le Mont ja Le Clos du Bourg.
  Tilan perustajat Victor Gaston Huet ja hänen poikansa, olivat yhdet biodynaamisen viljelyn edelläkävijöistä Ranskan viinitarhoilla. Tämä menetelmä ja kulttuuri, joka kunnioittaa maaperää, kasveja sekä ympäristöä, auttaa kehittämään viinin luonnetta ja säilyttää alkuperäisen terroirin aitouden.