Array
  (
  )
  

  Huet Clos de Bourg Demi-Sec 2020

  • Tuotenro: 1890515
  • Viivakoodi: 6419294170612
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 13.50
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  41.50 

  Vouvrayn kirkon pohjoispuolella sijaitseva Clos du Bourg on 6 hehtaarin kokoinen, vanha kivimuurien ympäröivä palsta, joka on peräisin 800-luvulta. Tämän myyttisen viinitarhan demi-sec-viinit tarjoavat mukavan tasapainon sokerin ja hapokkuuden välillä sekä ilmaisevat paljon monimuotoisuutta, mineraalisuutta ja rakennetta. Vaalean ja kimaltavan kullankeltainen väri. Ensimmäisessä tuoksussa karamellisoitu päärynä tuo mieleen maukkaan paistetun piirakan aromit ja sitten se sekoittuu bergamotin tuoksuihin. Maku on eksoottisten hedelmien antologia, mango, passionhedelmä ja papaija yhdistyvät maukkaaksi pyörteeksi. Upean herkullinen viini. Ruoka- ja viiniparit: Aperitiivi, kampasimpukoita, parsa lehtitaikinassa, ankanrintaa ja sabayonia, kreoliruokaa, paahdettua kanaa. Jäännössokeri 20 g/l. Rypäleet: Chenin Blanc.

  Domaine Huet

  Vouvrayn viinintuotantoalue sijaitsee itään Toursista, Loire-joen oikealla rannalla. Alueen viinituotannon alku ajoittuu vuoteen 372, jolloin Marmoutier-luostari perustettiin. Vouvray appellation d’origine contrôlée perustettiin vuonna 1936, ja se kattaa nykyään noin 2000 hehtaaria kahdeksassa kunnassa ja viinituottajia on noin 300. Hallitseva rypälelajike on yksinomaan Chenin Blanc (Pineau Blanc de la Loire).
  Domaine Huet perustettiin vuonna 1928 ja kattaa nykyään 35 hehtaaria viljelyksiä, jotka jakautuvat kolmelle eri alueelle; Le Haut-Lieu, Le Mont ja Le Clos du Bourg.
  Tilan perustajat Victor Gaston Huet ja hänen poikansa, olivat yhdet biodynaamisen viljelyn edelläkävijöistä Ranskan viinitarhoilla. Tämä menetelmä ja kulttuuri, joka kunnioittaa maaperää, kasveja sekä ympäristöä, auttaa kehittämään viinin luonnetta ja säilyttää alkuperäisen terroirin aitouden.