Grace Koshu Private Reserve 2016

    • Tuotenro: 8620216
    • Viivakoodi: 4992686125572
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi: 12,00
    • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

    23.80 

    Koshu-rypäleestä valmistettu valkoviini. Koshu on Japanin alkuperäinen vitis vinifera -lajike, jota on viljelty Japanissa yli 1000 vuoden ajan. Rypäleet viiniin tulevat Katsunuman kylän alueelta, Yamanashin prefektuurista. Tuoksussa mausteita, ananasta, kiiviä, yrttejä, limeä ja sitrusta. Suussa tasapainoisen pehmeä ja miellyttävän hedelmäinen. Fermentointi ja kypsyttäminen ruostumattomassa teräksessä. Ruokana grillattu kala, hummeri, ravut ja kylmät leikkeleet.

    Grace Wine

    Arvostettu ja perinteikäs japanilainen viinintuottajayritys Chuo Budoshu perustettiin jo 1900-luvun puolivälissä Katsunuman kaupunkiin, Japanin suurimmalle ja ihanteellisimmalle viininvalmistusalueelle Yamanashiin, jossa sademäärät ovat alhaisia ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Chuo Budoshun valmistamat viinit kantavat brändiä ”Grace Wine”. Samoin nimetty viinitila on yksi Yamanashin viinialueen merkittävimpiä. Grace Wine -viinit valmistetaan pääosin uniikista japanilaisesta rypälelajikkeesta Koshusta, jota on viljelty Japanissa yli tuhannen vuoden ajan ja jota pidetään Japanin kansallislajikkeena. Japanin ulkopuolella lajiketta viljelläänkin vain Saksan Rheingaussa. Koshun lisäksi Grace Wine -viinejä valmistetaan myös eurooppalaisista lajikkeista, kuten Chardonnaysta, Merlotista ja Cabernet Sauvignonista. Chuo Budoshu avasi oman ”Misawa Vineyard” -viinitarhan pohjoisen Yamanashin Akenon kaupunkiin, 700 metrin korkeuteen ja takuuvarman auringon alle, vuonna 2002 eurooppalaisten lajikkeiden viljelemiseksi. 470:n neliömetrin viinikellari, joka rakennettiin Akenon kaupungin alle, voi puolestaan kätkeä suojiinsa jopa 95 tynnyriä ja noin 60 000 viinipulloa. Viini kypsyy kellarissa mitä hienoimmassa ympäristössä. Grace Wine -viinit ovat kansainvälisesti palkittuja, niiden valmistuksessa suunnataan erityistä huomiota rypäleiden huolelliseen viljelyyn ja niitä kehitetään jatkuvasti entistä luonnonmukaisempaan suuntaan.