Array
  (
  )
  

  Gomez Cruzado Vendimia Seleccionada 2020

  • Tuotenro: 3460218
  • Viivakoodi: 8423014160836
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  18.10 

  Tempranillo- ja Garnacha-rypäleet tulevat 30 vuoden ikäisistä viiniköynnöksistä Ebro-joen laakson alueelta. Tempranillo-tarhat sijaitsevat Sierra Cantabriassa ja Garnachat tulevat Sierra de la Demandan kukkuloilta. Rypäleet korjataan ja lajitellaan käsin. Kevyen puristuksen jälkeen rypäleitä maseroidaan 3 vuorokautta ja käyminen ruostumattomassa teräksessä. Malolaktinen käyminen tapahtuu uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja osa viinistä kypsytetään tammessa 5 kuukautta, jonka jälkeen viini pullotetaan. Syvä kirsikanpunainen väri. Tuoksussa tuoretta murskattua viinirypälettä, vadelmaa, punaherukkaa ja mansikkaa. Maku täyteläinen, marjaisa ja paahdetuilla aromeilla höystetty. Hyvä rakenne, lempeä maku, silkkiset tanniinit ja miellyttävä hapokkuus. Pitkä, punaisen marjan ja tiiviin hedelmän sävyttämä jälkimaku. Rypäleet: Tempranillo 50 % ja Garnacha 50 %.

  Gomez Cruzado

  Rioja on Espanjan ja maailman arvostetuimpia sekä tuottavimpia viinialueita, joka on erityisen tunnettu laadustaan sekä maineikkaista Tempranillo-rypäleistä valmistetuista punaviineistään. Riojan alue on saanut korkeimman DOCa-laatumerkinnän tuotettuaan pitkään ja tasaisesti korkealaatuista viiniä. Riojassa työskentelee noin 550 viinintuottajaa ja yli 18 000 viininviljelijää. Yksi Riojan alueen merkittävistä viinituottajista on Haron kunnassa sijaitseva perinteikäs perhetila Gómez Cruzado, jonka viinintuotannon juuret ulottuvat aina 1800-luvun loppupuolelle asti. Nykyistä tilaa johtavat David González ja Juan Antonio Leza, kaksi nuorta ja kokenutta riojalaista viinintekijää ja viininviljelyn ammattilaista. Noin 200 000 pullon vuosituotannollaan ainutlaatuinen Gómez Cruzado lukeutuu
  yhdeksi Barrio de la Estación -nimisen viiniyhteisön korkealuokkaiseksi ”Boutique” -viinitilaksi. Tilan päämääränä on luoda terroiriaan heijastavia sekä rypäleidensä luonnetta ja viinitarhan ainutlaatuisuutta kunnioittavia, selkeäaromisia ja puhdasmakuisia viinejä. Tilan rypäleet henkivät upeasti kolmen hyvin erilaisen terroirin – Alto Najerillan, Bajo Najerillan ja Sierra Cantabrian – värikästä mikroilmastoa ja maatyyppiä.