Array
  (
  )
  

  Gomez Cruzado blanco 2016

  • Tuotenro: 3460116
  • Viivakoodi: 8423014160430
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  16.90 

  Viura ja Tempranillo Blanco tulevat kaikki samalta palstalta, joka sijaitsee Harossa. Täällä korkeassa ilmanalassa viljeltävät köynnökset viihtyvät kiven ja kalkkikiven sekaisessa liuskeisessa maaperässä. Alhainen tuotos viiniköynnöksestä ja maaperän vähimmäiskäsittely luo pohjan erinomaiselle laadulle. Rypäleet korjataan ja lajitellaan käsin. Kevyen puristuksen jälkeen käyminen ruostumattomassa teräksessä vakiolämpötilassa 16 °C. Käymisen jälkeen puolet viinistä kypsyy paahtamattomissa tammitynnyreissä ja puolet betonisäiliössä. Sakan päällä tapahtuva kypsyminen kestää 5 kuukautta, jonka jälkeen viini sekoitetaan ja pullotetaan. Kirkkaan kultainen väri, erittäin houkutteleva, puhdas ja voimakas, mutta silti herkkä tuoksu, valkoisia kukkia ja tuoretta hedelmää, varsinkin valkoisia hedelmiä. Taustalla tietyt ruohomaiset yrtit, kuten juuri leikattu ruoho, sekä lisäksi kalkkisen maaperän tuomaa mineraalisuutta. Maku runsas ja aromipaletiltaan laaja. Sitrushedelmien hapokkuus keventää viiniä miellyttävästi ja tekee siitä erittäin houkuttelevan. Rypäleet: 85 % Viura ja 15 % Tempranillo Blanco.

  The Drinks Business – 93 p

  Wine Advocate – 91 p

  Gomez Cruzado

  Rioja on Espanjan ja maailman arvostetuimpia sekä tuottavimpia viinialueita, joka on erityisen tunnettu laadustaan sekä maineikkaista Tempranillo-rypäleistä valmistetuista punaviineistään. Riojan alue on saanut korkeimman DOCa-laatumerkinnän tuotettuaan pitkään ja tasaisesti korkealaatuista viiniä. Riojassa työskentelee noin 550 viinintuottajaa ja yli 18 000 viininviljelijää. Yksi Riojan alueen merkittävistä viinituottajista on Haron kunnassa sijaitseva perinteikäs perhetila Gómez Cruzado, jonka viinintuotannon juuret ulottuvat aina 1800-luvun loppupuolelle asti. Nykyistä tilaa johtavat David González ja Juan Antonio Leza, kaksi nuorta ja kokenutta riojalaista viinintekijää ja viininviljelyn ammattilaista. Noin 200 000 pullon vuosituotannollaan ainutlaatuinen Gómez Cruzado lukeutuu
  yhdeksi Barrio de la Estación -nimisen viiniyhteisön korkealuokkaiseksi ”Boutique” -viinitilaksi. Tilan päämääränä on luoda terroiriaan heijastavia sekä rypäleidensä luonnetta ja viinitarhan ainutlaatuisuutta kunnioittavia, selkeäaromisia ja puhdasmakuisia viinejä. Tilan rypäleet henkivät upeasti kolmen hyvin erilaisen terroirin – Alto Najerillan, Bajo Najerillan ja Sierra Cantabrian – värikästä mikroilmastoa ja maatyyppiä.