Array
  (
  )
  

  Gigondas Rouge 2019 Xavier

  • Tuotenro: 1620210
  • Viivakoodi: 3760048733267
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  30.70 

  Manuaalinen sadonkorjuu, 2-3 peräkkäistä poimintaa, jotta voidaan valita mahdollisimman kypsät rypäleet, käsinlajittelu. Keskisato: 35 hl/ha.
  Väriltään tumman sinipunainen. Tuoksu konsentroitunut, tummia kypsiä hedelmiä, hilloa, toffeeta, mausteita, moniulotteinen ja antava. Maku tuhti ja voimakas, ryhdikäs hapokkuus ja voimakas hedelmäisyys, joka on hyvin tasapainossa tuhtien tanniinien kanssa, hieman lakritsia jälkimaussa. Rypäleet on ensin kylmämaseroitu vajaan viikon ajan, jonka jälkeen käyminen on vienyt 3-4 viikkoa. Tämän jälkeen viiniä on kypsytetty Inox-tankeissa ja sitten tammitynnyreissä. Ruokana punainen liha, itämaiset ruuat ja juustot. Rypäleet: Grenache 95 %, Mourvèdre 5 %.

  Xavier Wines

  Viimeisten 15 vuoden ajan enologi Xavier Vignon on noussut kansainväliseen arvostukseen nimenomaan useiden parhaiden Châteauneuf-du-Pape -viinien tekijänä. Xavier Vignon on konsultti-enologi, joka työskentelee monien johtavien viinitilojen kellareissa eteläisen Rhônen alueella. Asiakkaina hänellä on yli 300 tilaa. Suhtautuen intohimoisesti Rhônen terroiriin ja tyyliin, mutta samalla uskoen, että valitsemalla ja sekoittamalla rypälelajikkeita ja tarhoja keskenään, hän voi luoda viinin, jolla on oma luonteensa ja joka edustaa täydellisesti etiketin appellaatiota. Vuodesta 2002 alkaen Xavier on luonut omia viinejään, jotka ovat helposti lähestyttäviä, moderneja ja hintansa arvoisia.

  Tuottajan kotisivuille