Array
  (
  )
  

  Flying Solo Rose 2020

  • Tuotenro: 1401111
  • Viivakoodi: 3760143270742
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  15.40 

  Runsas pinkki väri. Tuoksussa ja maussa mansikkaa ja kesäisiä hedelmiä, pirteä hapokkuus. Sopii aperitiivikäytön lisäksi myös monille kesäisille salaateille ja kevyemmille kalaruoille. Viinin annettiin uuttua sakkojen päällä 3 kuukautta ennen suodatusta ja pullotusta. Rypäleet: Grenache 50 %, Cinsault 50 %.

  Ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa vuonna 1918, aloitti Aeropos­talen perustaja Pierre-Georges Latecoere säännöllisen lentoreitin Toulousesta Barcelonaan. Linjan yhtenä pilottina toimi myös kuuluisa kirjailija Antoine de Saint-Exupery, joka romaanissaan Yölento kertoi postilentojen vaarallisista reiteistä. Matkalla yhtenä maamerkkinä oli suurikokoinen mänty, joka kasvoi tuolloin Domaine Gaydan takana sijaitsevalla kukkulalla. Domaine Gaydan viinintekijät halusivat kunnioittaa noita ranskalaisen ilmailun historian pionee­reja ja loivat sen siksi uuden viinisarjan nimeltään Flying Solo. Viinien pääla­jikkeeksi valittiin Grenache, joka on vanhin ja tärkein rypälelajike Languedocin alueella.

   

   

  Domaine Gayda

   
  Domaine Gayda sijaitsee Carcassonnen kaupungin kaakkoislaidalla Languedocin alueella. Languedocin peruspiirteisiin kuuluvat moninainen vaihtelevuus niin maaperän kuin ilmasto-olosuhteidenkin suhteen ja nämä olosuhteet luovat pohjan mielenkiintoisten viinien valmistukseen. Domaine Gayda ja sen kaikki viinitarhat ovat Gayda France -organisaation alaisuudessa päätilan sijaitessa Brugairollesin alueella 11 hehtaarin laajuudella. Muita pienempiä viljelyksiä sijaitsee mm. La Livinieren alueella, Minervois`n pohjoisosassa Montagne Noirin kupeessa sekä Tresserre dels Aspresissa lähellä Espanjan rajaa.