Array
  (
  )
  

  Flying Solo Grenache-Syrah Rouge 2020

  • Tuotenro: 1400710
  • Viivakoodi: 3760143270650
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  13.75 

  Tuoksussa nuorta punaista marjaa ja hivenen mausteisuutta, hapokkaan täyteläinen rakenne, jota pehmeät tanniinit myötäilevät. Maultaan kevyen marjaisa, mukana nuorta herukkaa, pippurisuutta ja hennosti yrttisyyttä. Tasapainoisen ja pehmeän jälkimaun viimeistelemä. Rypäleet tähän viiniin tulevat Minervoisin alueelta, viini on kylmäkäytetty ja viiniä on kypsytetty sakkojen päällä 6 kuukautta. Tämä raikas punaviini sopii erinomaisesti mm. kesäisille grilliruuille. Rypäleet: Grenache 60 %, Syrah 40 %.

  Wine Spectator – 87 p

  Ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa vuonna 1918, aloitti Aeropos­talen perustaja Pierre-Georges Latecoere säännöllisen lentoreitin Toulousesta Barcelonaan. Linjan yhtenä pilottina toimi myös kuuluisa kirjailija Antoine de Saint-Exupery, joka romaanissaan Yölento kertoi postilentojen vaarallisista reiteistä. Matkalla yhtenä maamerkkinä oli suurikokoinen mänty, joka kasvoi tuolloin Domaine Gaydan takana sijaitsevalla kukkulalla. Domaine Gaydan viinintekijät halusivat kunnioittaa noita ranskalaisen ilmailun historian pionee­reja ja loivat sen siksi uuden viinisarjan nimeltään Flying Solo. Viinien pääla­jikkeeksi valittiin Grenache, joka on vanhin ja tärkein rypälelajike Languedocin alueella.

  Domaine Gayda

   
  Domaine Gayda sijaitsee Carcassonnen kaupungin kaakkoislaidalla Languedocin alueella. Languedocin peruspiirteisiin kuuluvat moninainen vaihtelevuus niin maaperän kuin ilmasto-olosuhteidenkin suhteen ja nämä olosuhteet luovat pohjan mielenkiintoisten viinien valmistukseen. Domaine Gayda ja sen kaikki viinitarhat ovat Gayda France -organisaation alaisuudessa päätilan sijaitessa Brugairollesin alueella 11 hehtaarin laajuudella. Muita pienempiä viljelyksiä sijaitsee mm. La Livinieren alueella, Minervois`n pohjoisosassa Montagne Noirin kupeessa sekä Tresserre dels Aspresissa lähellä Espanjan rajaa.