Array
    (
    )
    

    Erasmo Barbera Garnacha 2015

    • Tuotenro: 6010214
    • Viivakoodi: 7804602510041
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    14.90 

    Erasmo Barbera Garnacha on kolmas viini Col d`Orcian omistajan, kreivi Fransesco Marone Cinzanon, viinitilalta Maulen laaksosta, Chilestä. Viinin perinteiset, välimerelliset lajikkeet, käytetään villihiivoilla ilman tammea. Puolet viinin rypäleistä kävi alkoholikäymisen villihiivoilla jo sekoitettuna keskenään ja puolet omissa tankeissaan. Viinitarhoja hoidetaan biodynaamisten käytäntöjen mukaisesti. Väri purppurainen, syvän violetin sävyin. Tuoksussa punaista marjaa ja mausteita. Viini on maultaan keskitäyteläinen, hedelmäinen ja tasapainoinen, pehmeät ja kypsät tanniinit. Se sopii nautittavaksi hieman viilennettynä vaikka aperitiivina sekä valkoisen lihan ja pastojen kera. Rypäleet: Barbera 56 %, Garnacha 35 %, Carignan 9 %.

    James Suckling – 92 p

    Vina La Reserva de Caliboro

    1990-luvulla Kreivi Francesco Marone Cinzano, Col d’Orcian omistaja, päätti laajentaa hienojen viinien tuotantoaan myös Chileen. Kreivi Cinzano oli vakuuttunut, että edukkaista ja myyvistä viineistään tunnettu Chile, oli täynnä potentiaalia myös laatuviinien tuotantoon. Matka vei Maule Valleyhin, josta löytyi sopiva alue, Caliboro, josta Cinzano osti 500 eekkeriä maata. Paikka oli ihanteellinen viininviljelyyn, loivat terassit, hyvä auringonvalo, kuiva etelätuuli ja optimaalinen määrä sadetta, mikä on merkittävää, koska keinokastelu on kielletty Caliboron alueella. Parhaimman laatuisia ranskalaisia klooneja tuotettiin nimenomaan vain tätä tarhaa varten ja maaperän tutkiminen, tarhojen istuttaminen ja viininvalmistustekniikoiden hiominen kesti kuusi vuotta. Tämän peräänantamattoman omistautumisen ja intohimon tuloksena syntyi Erasmo. Ainutlaatuinen chileläinen viini, joka kulkee Cinzanon suvun tuottamien viinien jalanjäljissä. Köynnösten satomäärää säädellään tarkasti ja käymisen ja sekoittamisen jälkeen suodattamaton viini kypsyy ranskalaisessa tammessa 12 kuukautta ja reilun vuoden pullossa ennen myyntiä.

    Tuottajan kotisivuille