Els Escurçons 2015

  • Tuotenro: 3280207
  • Viivakoodi: 8437008587325
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  65.00 

  Vuonna 2015 palo ympäröi Els Escurçonsin viinitarhan ja tulipalo sekä savu tuhosivat lähes kaikki tarhoja ympäröivät metsät, mutta köynnökset säilyivät. Muuttuneet olosuhteet loivat kuitenkin leimansa kypsyviin rypäleisiin. Kun nauttii Els Escurçons 2015 -viiniä, maku kertoo vuoren syvyydessä piilevästä liuskekivestä, Garnacha-lajikkeen keskittyneestä ja voimakkaasta olemuksesta sekä savuisesta vuodesta. Sadonkorjuu on manuaalinen ja erittäin valikoitu. Käyminen on saatettu alkuun luonnonmukaisella hiivakannalla, käyminen avoimissa tynnyreissä noin kuukauden ajan. Ikääntyminen tapahtuu amforoissa 18 kuukauden ajan. Els Escurçons on voimakas, syvä ja tyylikäs viini. Aromit ovat kypsiä punaisia ja mustia marjoja, mukana kukkaisuutta ja mausteisuutta. Maku on erittäin voimakas, suussa kehittyvä, silti raikas ja miellyttävä. Tämä upea ja poikkeuksellisen harvinainen viini ilahduttaa meitä nyt ja seuraavien 10-15 vuoden aikana. Ruokana paahdettu punainen liha, pataruoat, paistit ja juustot. Rypäleet: Garnacha Tinta.

  Mas Martinet

  Montsantin ja Prioraton pienet viinialueet Barcelonan ja Penedèsin naapurissa ovat vanhastaan tunnettuja todella voimakkaista ja jopa raskaista punaviineistään, jotka selättävät helposti Riojan rankimmatkin tuotteet mennen tullen. Alue, jonka viininviljelys oli alkanut jo roomalaisten aikakautena, oli kuitenkin jäänyt unholaan ja sen viiniviljelmätkin olivat supistuneet murto-osaan menneestä. Tässä tilanteessa potentiaalista maaperää etsineet nuoret espanjalaiset viinifriikit löysivät alueen uudelleen. Tällä hetkellä Montsant ja Priorat kukoistavat uudestisyntyneenä ja niiden viinit luetaan Espanjan absoluuttiseen parhaimmistoon.
  Venus la Universal on projekti, jossa nuoret uuden sukupolven viinintekijät haluavat osoittaa yhteyden merkityksen luonnon kiertokulun, maaperän, ilmaston, viinitarhojen, ihmisten ja viinin välillä.
  Sara Pérez (Mas Martinet) ja René Barbier (Clos Mogador) tekivät pitkään työtä DOQ Priorat-alueen uudestisyntymisen taustalla ja päättivät ryhtyä uuteen seikkailuun nimeltä Venus la Universal. La Universal on viiden viininviljelijä-perheen yhteinen hanke, jossa he sitoutuvat luonnonmukaiseen maatalouteen.
  Dido Blanc, Dido ja Venus ovat täysin orgaanisella tavalla tuotettuja viinejä, jotka kuvaavat Montsantin alueen intensiivistä voimakkuutta ja samalla naisellista sensuellisuutta.