Array
  (
  )
  

  Ein Wildes Gläschen Grüner Veltliner 2022

  • Tuotenro: 5380122
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  26.70 

  Todella villi Grüner Veltliner. Tuoksussa omenarenkaita, kuivattua ananasta ja sakea sekä ruohomaisuutta. Maussa hapokkuus ja suolaisuus nousee esille, yhdistyen yrttiseen jälkimakuun. Luonnonviinisarjaansa ”Ein wildes Gläschen” Alexander Zahel valitsee vuosittain Grüner Veltlinerin palstalta, joka sopii ihanteellisesti rypälelajikkeen hillittömämpään kehittymiseen. Ried Goldbergin tarhoilta käsin poimitut rypäleet maseroidaan viidestä seitsemään päivään, ennen kuin ne lopulta puristetaan hellävaroen ja rypäleiden annetaan käydä spontaanisti käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on suodattamaton. Jäännössokeri: 2,9 g/l. Lajikkeet: 100% Grüner Veltliner.

  Bio Weingut Zahel

  Vielä noin 30 vuotta sitten Zahelin perhe palveli paikallista yhteisöä hehtaarin viinitarhalla ja noin neljällä Heurigen-pöydällä. Vuonna 1989 Richard Zahel päätti ryhtyä laajentamaan perheyhtiön tuotantoa. Samana vuonna hänestä tuli ensimmäinen wieniläinen viininvalmistaja, joka kirjoitti viinietikettiin ”Wiener Gemischter Satz” juhlistaen sitä viiniä, mitä oli aiemmin myyty ensisijaisesti hanaviininä paikallisissa ravintoloissa. Vaikka pienestä perheyrityksestä on kukoistanut isompi, ohjaavat periaatteet ovat yhä ennallaan – viininvalmistuksen taidon, luonnon ja Wiener Gemischter Satzin kunnioittaminen ovat edelleen päivittäisen toiminnan ytimessä. Alex Zahel on Zahelin neljännen sukupolven edustaja, jolle Richard on siirtänyt soihdun. Alusta alkaen Alex on ollut ylpeä voidessaan jatkaa perheen perinnettä, vieden Wienin viehättävimmät viinit viinitarhasta pulloon. Kuten ennenkin, Richard työskentelee huolellisesti ylläpitääkseen viinitarhoja ja hoitaa perinteitä täynnä olevaa Heurigenia. Alexin vaimo Hilary työskentelee miehensä rinnalla viinitilalla ja tukee tiimiä strategisissa ja luovissa projekteissa. Yhdessä tämä pieni mutta mahtava tiimi varmistaa, että perheyritys jatkaa kasvuaan.
  Wien, maailman ainoa kaupunki, joka on luokiteltu myös omaksi viininviljelyalueeksi, on omaleimaisten, perinteisten viinien koti. Zahelin noin 35 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat kaikilla kaupungin tärkeimmillä kasvualueilla. Kunkin alueen monipuolinen terroir vaihtelee flysch-hiekkakivestä lössiin ja dolomiittiliituun, ja yhdessä lukuisten erilaisten mikroilmastojen kanssa se tarjoaa perustan maailmanluokan viineille. Tässä ainutlaatuisessa mielessä Wienin monipuolinen maasto heijastaa itse kaupungin monitahoista luonnetta.