Array
  (
  )
  

  Hessenstein Riesling trocken 2018

  • Tuotenro: 4210115
  • Viivakoodi: 4014984015802
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 12
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  14.95 

  Väriltään kirkas ja kauniin vaaleankeltainen. Tuoksu aromaattinen, sitruunaa, kiiviä, persikkaa ja yrttisyyttä, aavistus petrolia, tyypillinen nuori Riesling. Maku tasapainoinen ja hyvin rakentunut, hapokkuus sitruunaista. Jälkimaussa aavistus bitterisyyttä. Erittäin monikäyttöinen ja tyylikäs Riesling. Jäännössokeri 7,8 g/l, hapot 6,9 g/l. Rypäleet: Riesling 100 %.

  Prinz von Hessen Weingut

  Rheingaun laatuviinialueella sijaitsevat Hessenin tarhat ovat kooltaan noin 45 hehtaaria ja kuuluisimmat tarhat ovat Johannisberger Klaus, Winkeler Hasensprung, Winkeler Jesuitengarten ja Kiedricher Sandgrub.
  Aikoinaan hetkellisesti Suomen kuninkaaksikin kaavaillun Frederik Kaarlen pojanpoika Landgraf Moritz von Hessen osti tämän perinteikkään, jo 1700-luvulta peräisin olevan tilan haltuunsa vuonna 1957. Nykyään tilan toiminnoista vastaa hänen vanhin poikansa Prinz Donatus von Hessen.

  Hessenin visiona oli alusta lähtien luoda Rheingaun viinit, jotka olisivat poikkeuksellisen tunnistettavat. Ideologia perustui huippulaatuiseen terroiriin, täydelliseen rypäleiden laatuun ja talon omaan tyyliin; viinin selkeyteen ja raikkauteen, puhtaaseen hedelmäisyyteen sekä eläväiseen luonteeseen.

  Nykyään tarhoilla viljellään pääsääntöisesti rieslingiä ja yli 60 % tarhoista on luokiteltu parhaimpaan kasvuluokkaan (Erste Gewächslagen).