Suurissa tammitynnyreissä tapahtuvaa alkoholikäymistä seuraa kypsytys 6 kuukautta tammessa ja vähintään 6 kuukautta pullossa. Väriltään purppuranpunainen. Tuoksultaan voimakas ja loistavan yrttinen, kypsää punaista hedelmää sekä vaniljaisia mausteita tammesta ja marjaisuutta rypäleistä. Maku lämmin ja silti erittäin pehmeä ja harmoninen, jossa tanniinia hallitaan tyylikkäästi. Ruokana yhdistetään vaikkapa perinteisiä italialaisia herkkuja, kuten lasagnea, risottoa ja sahramia Gualtiero Marchesi -tyyliin, paahdettua kalkkunaa. Rypäleet: Primitivo 100%.
Cantine Coppi
Cantina Coppi on tuottanut viiniä yli 40 vuotta, mutta perhe on omistautunut viininviljelyyn yli 100 vuoden ajan. Kaikki alkoi jo vuonna 1882 mutta varsinainen laatutuotanto alkoi 60 -luvun lopulla viininviljelijä Antonio Coppin myötä. Tila omistaa tällä hetkellä 100 hehtaaria viinitarhoja Pugliassa, Barin kaakkoisosasta Salentoon, DOC Primitivo di Gioia del Collen ja Negramaron kehdossa. Coppi tuottaa yrityksen politiikan mukaisesti viinejä ainoastaan 100 -prosenttisesti alueen alkuperäisistä viiniköynnöksistä: Primitivo DOC Gioia del Colle, Negroamaro, Aleatico, Falanghina, Malvasia Bianca ja Malvasia Nera.