Array
  (
  )
  

  Domaine de Valmoissine Pinot Noir 2016 IGP Var

  • Tuotenro: 1532615
  • Viivakoodi: 3566921003010
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  17.90 

  Läpikuultava, kaunis kirsikkaan ja rubiiniin vivahtava väri. Tuoksu tuore ja hedelmäinen, mansikkaa, kirsikkaa ja vadelmaa. Maku miellyttävän tasapainoinen ja hapot ja tanniinit ovat hyvässä tasapainossa. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Viini on käytetty perinteisesti isoissa avoimissa sammioissa sekä kypsytetty noin 12 kuukautta terästynnyreissä ennen pullotusta. Kehittyy mainiosti vielä muutaman vuoden, nyt parhaimmillaan esimerkiksi linnuille ja tyylikkäille, hieman punertaville lihoille. Viini ei ole Latourin Bourgognen alueen tuotantoa, vaan se tulee Coteaux du Verdonin alueelta, tarhat sijaitsevat Aupsin kylän ympärillä. Rypäleet: Pinot Noir 100 %.

  Maison Louis Latour

  Maison Louis Latour on yksi arvostetuimmista négociant-éléveurs -perheyrityksistä Burgundissa. Louis Latour tunnetaan koko maailmassa laadukkaista puna- ja valkoviineistään ja yhtiö on rakentanut mainetta perinteitä kunnioittaen sekä uusia innovaatiota kehittäen.
  Vaikka yritystä pidetään yhtenä perinteisimmistä burgundituottajista, on Maison Louis Latour  myös edelläkävijä muidenkin alueiden viinituotannossa. Nämä viinit Ardèchen ja Coteaux de Verdonin alueilta ovat vähitellen saamassa arvostusta niiden vertaansa vailla olevan laadun vuoksi. Latourin perhe itse on ollut viininviljelijä-sukua jo aina 1600-luvulta lähtien ja hitaasti rakentaen on syntynyt ainutlaatuinen Domaine, joka nykyään käsittää noin 50 hehtaaria. Tämän Domainen omistuksessa on muun muassa suurimmat Grand Cru-tarhat Cote d’Or:n alueella, yhteensä 28,63 hehtaaria. Viinitarhat ulottuvat Chambertinin pohjoisesta Chevalier-Montrachetin etelään ja viljelyksessä on ainoastaan kaksi jaloa rypälelajiketta, Pinot Noir ja Chardonnay.
  Kaikki tilan rypäleet vinifioidaan historiallisella Château Corton Granceyn tilalla, Aloxe-Cortonissa. Viinitila oli aikoinaan ensimmäinen varta vasten vinifiointia varten suunniteltu tila Ranskassa ja on nykyään vanhin edelleen toimiva. Vuodesta 1985 Louis Latour on myynyt viinit oman viinitarhan nimellä Domaine Louis Latour.
  Latourin perhe perusti Maison de négoce -vientiyhtiön vuonna 1797 ja se toimii edelleen samassa osoitteessa kuin perustettaessa, 18 Rue des Tonneliers de Beaune. Yhtiö on ainutlaatuinen Burgundissa ja on vielä tänäkin päivänä perheen omistuksessa ja perheyritys, joka on periytynyt isältä pojalle jo yli kymmenen sukupolven ajan. Tänä päivänä Maison Louis Latourin viinejä viedään yli 60 eri maahan ja ne ovat edustettuina kaikkein kuuluisimmissa ravintoloissa ja ruokapöydissä ympäri maailman.

  Tuottajan kotisivuille