Array
  (
  )
  

  Domaine Chanson Nuits-Saint-Georges 2017

  • Tuotenro: 1991215
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 13
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  50.70 

  Tuotantoalue sijaitsee Nuits Saint Georgesin kunnassa, Côte de Nuitsin sydämessä. Rypäleet hankitaan valituilta viinitarhoilta kylän eteläpuolelta, ”Premier Cru” -alueen rajalta. Viiniä kypsytetään 1700-luvun kellarissa 16 kuukautta. Kirkas rubiininpunainen väri. Voimakkaat kypsän punaisen marjan aromit, herukkaa, kirsikkaa, lakritsia ja mausteisuutta. Hieno, herkän vaniljainen ja tasapainoinen maku. Herkkä rakenne ja elegantit tanniinit. Pitkä ja puhtaan hedelmäinen sekä mausteinen jälkimaku. Ruokapari: Nautitaan grillatun punaisen lihan ja maukkaan kastikkeen kera.
  Rypäleet: Pinot Noir 100%.

  Domaine Chanson

  Domaine Chanson perustettiin vuonna 1750 Simon Verryn toimesta ja ensimmäiset kaupalliset laatuviiniostokset tehtiin vuonna 1775, jolloin hankittiin tynnyrit viiniä Richebourgista (Andre de Croonenbourg) ja Clos de Vougeotista (Citeaux’n luostari). 1700-luvun lopun kuuluisimpia asiakkaita olivat mm. Voltaire, Kuningas Louis XVI sisar Madame Elisabeth ja Napoleonin veli, Louis Bonaparte. 1800-luvun puolessa välissä Chanson alkoi harjoittaa vientiä ja vuosisadan loppua kohden mentäessä vienti oli jo suurempaa kuin kotimaan kauppa. Ensimmäiset omat tarhat hankittiin vuonna 1893 ja vuosisadan vaihteessa omistuksia kasvatettiin yli 11 hehtaariin. Nykyään Domaine Chanson omistaa 45 hehtaaria Premier- ja Grands Crus -tarhoja Côte de Beaunen parhailta alueilta, kuten esimerkiksi Santenay, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Beaune, Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses ja Corton. Domaine Chansonia pidetään oikeutetusti yhtenä
  Beaunen Premiers Cru -asiantuntijoista.
  Vuonna 1794 hankittu “La Tour des filles” (tyttöjen torni) on osa Beaunessa edelleen läsnä olevaa viittä linnaketta. Se on rakennettu 1500-luvun alussa, ja alkujaan se oli nimetty lähellä asuneiden naisten mukaan. Myöhemmin se nimettiin uudestaan nimellä “Bastion de l’Oratoire”, koska sen sijainti oli kappelin vieressä. Nykyään sen 8 metriä paksut seinät suojaavat yli 10’000 pulloa viinejä auringonpolttamilta ja talven puremilta.