Array
  (
  )
  

  Domaine Chanson Meursault 1er Cru Charmes 2016

  • Tuotenro: 1991316
  • Viivakoodi: 3342835240105
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 13
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  74.50 

  Premier Cru ”Les Charmes” sijaitsee Meursaultin kylän eteläpäässä, Puligny Montrachetin rajalla. Se on Meursaultin Premier Cru:den suurin terroir. Valkoviinit kehittyvät alueella eksoottisten hedelmien ja kuikkaisin tuoksuin sävytettyinä. Ikääntyminen tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan. Vaaleankultainen väri. Herkät akaasiasekoitteet virkistävä sitrushedelmien ja mantelin tuoksua oheistettuna ripauksella vaniljaa. Hyvin muotoiltu ja hienostunut sekä intensiivinen maku. Herkkä tammisuus taustalla. Pitkä ja tyylikäs jälkimaku. Nautitaan hummerin, äyriäisten, valkoisen lihan ja juustojen (Reblochon, Cantal, Epoisse ja Citeau) kera.
  Rypäleet: Chardonnay 100%.

  Domaine Chanson

  Domaine Chanson perustettiin vuonna 1750 Simon Verryn toimesta ja ensimmäiset kaupalliset laatuviiniostokset tehtiin vuonna 1775, jolloin hankittiin tynnyrit viiniä Richebourgista (Andre de Croonenbourg) ja Clos de Vougeotista (Citeaux’n luostari). 1700-luvun lopun kuuluisimpia asiakkaita olivat mm. Voltaire, Kuningas Louis XVI sisar Madame Elisabeth ja Napoleonin veli, Louis Bonaparte. 1800-luvun puolessa välissä Chanson alkoi harjoittaa vientiä ja vuosisadan loppua kohden mentäessä vienti oli jo suurempaa kuin kotimaan kauppa. Ensimmäiset omat tarhat hankittiin vuonna 1893 ja vuosisadan vaihteessa omistuksia kasvatettiin yli 11 hehtaariin. Nykyään Domaine Chanson omistaa 45 hehtaaria Premier- ja Grands Crus -tarhoja Côte de Beaunen parhailta alueilta, kuten esimerkiksi Santenay, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Beaune, Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses ja Corton. Domaine Chansonia pidetään oikeutetusti yhtenä
  Beaunen Premiers Cru -asiantuntijoista.
  Vuonna 1794 hankittu “La Tour des filles” (tyttöjen torni) on osa Beaunessa edelleen läsnä olevaa viittä linnaketta. Se on rakennettu 1500-luvun alussa, ja alkujaan se oli nimetty lähellä asuneiden naisten mukaan. Myöhemmin se nimettiin uudestaan nimellä “Bastion de l’Oratoire”, koska sen sijainti oli kappelin vieressä. Nykyään sen 8 metriä paksut seinät suojaavat yli 10’000 pulloa viinejä auringonpolttamilta ja talven puremilta.