Array
  (
  )
  

  Domaine Chanson Beaune Clos de Marconnets 1er Cru 2020

  • Tuotenro: 1991520
  • Viivakoodi: 3342832440102
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  41.30 

  ”Les Marconnets” sijaitsee Beaunen pohjois-osassa. Tämän viinitarhan nimi viittaa muinaiseen saksalaiseen heimoon ”Marcomans”. Chanson omistaa 4 hehtaaria tarhoja tällä 1er Cru -alueella. Viinit kypsytetään 1700-luvulta peräisin olevassa kellarissa 14-18 kuukautta. Uutta tammea käytetään kohtuullisesti.
  Granaatinpunainen väri. Tuoksussa tummia marjoja, mustaherukkaa ja karhunvatukkaa sekoittuneena mausteisiin vivahteisiin. Moniulotteinen, syvä ja mehevä rakenne. Runsaasti tanniineja. Pitkä jälkimaku. Nautitaan valkoisen tai punaisen lihan kanssa, grillattu tai paahdettu riista ja erityisesti Burgundin alueen juustot (Epoisses, Langres, Citeaux, Ami du Chambertin). Rypäleet: Pinot Noir 100%.

  Wine Anorak – 94 p

  Domaine Chanson

  Domaine Chanson perustettiin vuonna 1750 Simon Verryn toimesta ja ensimmäiset kaupalliset laatuviiniostokset tehtiin vuonna 1775, jolloin hankittiin tynnyrit viiniä Richebourgista (Andre de Croonenbourg) ja Clos de Vougeotista (Citeaux’n luostari). 1700-luvun lopun kuuluisimpia asiakkaita olivat mm. Voltaire, Kuningas Louis XVI sisar Madame Elisabeth ja Napoleonin veli, Louis Bonaparte. 1800-luvun puolessa välissä Chanson alkoi harjoittaa vientiä ja vuosisadan loppua kohden mentäessä vienti oli jo suurempaa kuin kotimaan kauppa. Ensimmäiset omat tarhat hankittiin vuonna 1893 ja vuosisadan vaihteessa omistuksia kasvatettiin yli 11 hehtaariin. Nykyään Domaine Chanson omistaa 45 hehtaaria Premier- ja Grands Crus -tarhoja Côte de Beaunen parhailta alueilta, kuten esimerkiksi Santenay, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Beaune, Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses ja Corton. Domaine Chansonia pidetään oikeutetusti yhtenä
  Beaunen Premiers Cru -asiantuntijoista.
  Vuonna 1794 hankittu “La Tour des filles” (tyttöjen torni) on osa Beaunessa edelleen läsnä olevaa viittä linnaketta. Se on rakennettu 1500-luvun alussa, ja alkujaan se oli nimetty lähellä asuneiden naisten mukaan. Myöhemmin se nimettiin uudestaan nimellä “Bastion de l’Oratoire”, koska sen sijainti oli kappelin vieressä. Nykyään sen 8 metriä paksut seinät suojaavat yli 10’000 pulloa viinejä auringonpolttamilta ja talven puremilta.